Οι ΣΥΝ. Ε. Κ. για τις μεταθέσεις εκπαιδευτικών Δ. Ε. στο νομό Λάρισας

0

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 24 Απριλίου ανακοινώθηκαν από το ΥΠΑΙΘ οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών ΔΕ. Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι μεταθέσεις ανά κλάδο για το νομό Λάρισας:

Γενική Εκπαίδευση

Κλάδος

Οργανικά Κενά

Μεταθέσεις

Εκτίμηση

ΠΥΣΔΕ

Εκτίμηση

ΠΔΕ

Φιλόλογοι ΠΕ02

17

12

13 (14 έρχονται -1 φεύγει)
Μαθηματικοί ΠΕ03

12

8

8 (9 έρχονται -1 φεύγει)
Χημικοί ΠΕ04.02

14

14

2
Βιολόγοι ΠΕ04.04

19

19

0
Κοινωνικών Επιστημών ΠΕ78

4

4

4 (5 έρχονται -1 φεύγει)
Ιατρικής ΠΕ87.01

2

2

0
Αισθητικής ΠΕ87.03

1

1

1
Βρεφονηπιοκόμοι ΠΕ87.09

0

0

0 (1 έρχεται -1 φεύγει)
Γεωπόνοι ΠΕ88.01

2

0

0
Καλλιτεχνικών Σπουδών ΠΕ89.01

1

1

1
Αργυροχρυσοχοϊας ΤΕ01.25

1

1

0
Ηλεκτρολόγοι-Ηλεκτρονικοί ΔΕ02.01

1

1

0

Ειδική Αγωγή

Κλάδος

Οργανικά Κενά

Μεταθέσεις

Εκτίμηση ΠΥΣΔΕ

Εκτίμηση ΠΔΕ

Φιλόλογοι ΠΕ02

2

2

2
Μαθηματικοί ΠΕ03

7

7

0
Φυσικοί ΠΕ04.01

1

1

0
Χημικοί ΠΕ04.02

1

1

0
Διατροφής ΠΕ88.04

1

1

0
Καλλιτεχνικών Σπουδών ΠΕ89.01

1

1

0

Έτσι, για άλλη μία χρονιά παρατηρούμε να δηλώνεται μειωμένος αριθμός οργανικών κενών από την ΠΔΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε στην ΕΛΜΕ Λάρισας καθυστερημένα και μετά από καταγγελία της στον τύπο (χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) ο Διευθυντής ΠΔΕ Θεσσαλίας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει αιτιολόγηση αυτής της μείωσης. 

Για άλλη μια φορά οι μεταθέσεις υπολείπονται των πραγματικών αναγκών του νομού και συνάδελφοι που δικαιούνται να έρθουν στον τόπο συμφερόντων τους αποκλείστηκαν με τραγικές συνέπειες στη διαβίωσή τους και των οικογενειών τους. Επειδή λοιπόν όλοι μιλάμε για διαφάνεια, θεωρούμε πως υπάρχει ηθική υποχρέωση να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι/σσες με ποιο σκεπτικό μείωσε τα κενά η ΠΔΕ και το υπουργείο.

Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά η ΕΛΜΕ με πλειοψηφία των ΔΑΚΕ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ δε πήρε θέση για τη μείωση των κενών και των μεταθέσεων. Μετέτρεψαν την ΕΛΜΕ σε γραφείο τύπου του ΠΔΕ και του υπουργείου ανακοινώνοντας μόνο τα στοιχεία και μη τολμώντας να κάνουν την οποιαδήποτε κριτική.

Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ξεκάθαρες θέσεις για τις διαδικασίες των μεταθέσεων. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη των αποφάσεων για τον υπολογισμό κενών να καλύπτεται από συλλογικά και όχι μονοπρόσωπα όργανα.

Όσον αφορά τον υπολογισμό των οργανικών κενών:

  • Θεωρούμε δίκαιο οι εκπαιδευτικοί που εντάσσονται σε ειδική κατηγορία να μετατίθενται ανεξαρτήτως κενών. Με αυτόν τρόπο μπορεί να ικανοποιηθεί μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων! Για φέτος λοιπόν, σύμφωνα και με τα στοιχεία των μεταθέσεων για το νομό Λάρισας, αυτό θα σήμαινε ότι στον κλάδο των Φιλολόγων θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν άλλες 8 αιτήσεις!
  • Εφαρμόζεται αλγόριθμος που συστηματικά υποεκτιμά τα κενά και υπερεκτιμά τις υπεραριθμίες, κυρίως λόγω του ότι δεν λαμβάνεται υπόψη η μείωση ωραρίου στελεχών. Συνεχίζεται η καταχώριση των υπεράριθμων (οι οποίοι όμως ενδεχομένως έκαναν άρση και πήραν άλλη οργανική) και δεν καταχωρίζονται όσοι είναι στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ με αποτέλεσμα ο Πίνακας Γ’ να μην απεικονίζει την πραγματική κατάσταση.

Καταγγέλλουμε το πετσόκομμα των μεταθέσεων που θα έχει επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία. Για άλλη μια χρονιά τα σχολεία θα ανοίξουν με μεγάλες ελλείψεις.

Παλεύουμε για:

  • Μαζικούς διορισμούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαίδευσης
  • Επαναφορά του ωραρίου στα επίπεδα του 2013
  • Μείωση ωρών για υπεύθυνους εργαστηρίων
  • Μείωση μαθητών ανά τμήμα: μέχρι 20 μαθητές σε τμήματα Γενικής Παιδείας στα Γυμνάσια, ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, μέχρι 15 μαθητές σε τμήματα Ομάδας Προσανατολισμού, μέχρι 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.

Γραμματεία ΣΥΝΕΚ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com