Άννα Βαγενά: «Οι Τράπεζες «τον χαβά τους»

0

Το απαράδεκτο αλλά και παράτυπο φαινόμενο των ενοχλητικών τηλεφωνημάτων από Τράπεζες σε νοικοκυριά για την διεκπεραίωση δανείων, εν μέσω καραντίνας, φέρνει στην επιφάνεια με σημερινή της δήλωση η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά.

Αναλυτικά, η δήλωση της κας Βαγενά, έχει ως εξής:

«Εν μέσω πανδημίας και με τις μικρές μας επιχειρήσεις αναγκαστικά κλειστές από τις 13 Μαρτίου, οι τράπεζες συνεχίζουν να ενοχλούν τον κόσμο για τα δάνεια. Σήμερα το πρωί, το πρώτο τηλεφώνημα που δέχτηκα ήταν από τράπεζα, για ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο κινήσεως 23.000 ευρώ, το οποίο έχει το θέατρο μου το «Μεταξουργείο».

Tο θέατρό μας έχει υποχρεωτικά σταματήσει τη λειτουργία του, όπως και όλα τ’ άλλα θέατρα από τις 13 Μαρτίου. Όταν εξήγησα στην υπάλληλο που τηλεφωνούσε ότι είμαστε πληττόμενη επιχείρηση και ότι έχω κάνει αίτηση για αναστολή των δόσεων του δανείου, μου είπε οτι πρέπει να γνωρίζω ότι τα ποσά των δόσεων που αναστέλλονται θα κεφαλοποιηθούν και οτι θα πληρωθούν μετά τους 3 μήνες. Της απάντησα ότι το ξέρω. Δεν είμαι τόσο αφελής να πιστεύω ότι θα μας χαριστούν οι δόσεις. Τι είμαστε εμείς, καναλάρχες για να μας χαρίζονται εκατομμύρια;

Με την ευκαιρία αυτού του τηλεφωνήματος, αναρωτήθηκα τι γίνονται άραγε τα δάνεια των 200 εκατ. ευρώ της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ. Μήπως τώρα, που η οικονομία μας έχει τόση ανάγκη, πρέπει επιτέλους να εξοφληθούν; Κι αν δεν είμαι αδιάκριτη, τι γίνεται εκείνο το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων»; Ελπίζω η οικογένεια Μητσοτάκη να είναι σε θέση να αποπληρώσει τις δόσεις των 400 ευρώ το μήνα, τόσα νομίζω ότι είναι. Αλλιώς θα ήταν κρίμα να τους ενοχλούν κι αυτούς οι τράπεζες, που έχουν τόση έκτακτη δουλειά να κάνουν…».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com