Άννα Βαγενά: «Προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα»

0

Για «τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο» γύρω απο την επιμόρφωση των επιστημόνων μέσω voucher που τελικά απέσυρε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, κάνει λόγο με δήλωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Άννα Βαγενά

Αναλυτικά, η δήλωση της κας Βαγενά έχει ως εξής:

«Μετά τη γενική κατακραυγή για την μέσω Voucher επιμόρφωση των επιστημόνων, και αφού βούιξε ο τόπος για τις διασυνδέσεις που έχουν 7 συγκεκριμένα ΚΕΚ με μέλη της κυβέρνησης της ΝΔ και του περιβάλλοντός της, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω αυτή τη ντροπιαστική ρύθμιση.

Όσο όμως κι αν προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ζήτημα, όλα τα φιλικά προς την κυβέρνηση κανάλια και εφημερίδες (και γιατί άλλωστε να μη το κάνουν, τόσα εκατομμύρια τους δόθηκαν), το πολιτικό σκάνδαλο είναι τεράστιο και πρέπει να δώσουν λόγο για αυτό.

Η κυβέρνηση πρέπει να μας πει τι θα γίνει με τα 80 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν για τα συγκεκριμένα ΚΕΚ.

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν αυτό το σκάνδαλο αφορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα είχαν «σηκωθεί και οι πέτρες». Τώρα προσπαθούν να το περάσουν στα ψιλά.

Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, όταν ξαναλειτουργήσει η Βουλή με όλες τις διαδικασίες της, θα λογοδοτήσουν και γι’ αυτό αλλά και για όλες τις άλλες απευθείας αναθέσεις, που έκαναν αυτό το διάστημα της καραντίνας.

Η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με ευκαιρία την υγειονομική κρίση είναι ανήθικη πράξη.

Βεβαίως, οι κυβερνώντες μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ξεχνάει κανείς τα εκατομμύρια που φαγώθηκαν στο σκάνδαλο Novartis εις βάρος ακόμα και καρκινοπαθών συνανθρώπων μας;

Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com