Τα μισόλογα του Σταικούρα και ο «εδεσσαικός» του Πέτσα

0

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε χθες τι ακριβώς συμβαίνει με τους πόρους «12 έως 14 δισ.» για τους οποίους ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ανεπισήμως ότι αντλούνται ήδη από το περίφημο δημοσιονομικό «μαξιλάρι».

Αλήθεια, δεν πρέπει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός πώς χρησιμοποιούνται και πού διοχετεύονται τα χρήματα αυτά; Διότι στην πραγματική οικονομία δεν φαίνεται να έχουν φτάσει.

Όπως είπε και ο Αλ. Τσίπρας, τα μέτρα που έχει εξαγγείλει έως τώρα η κυβέρνηση δεν μπορούν να υπολογιστούν σε περισσότερα από 4 δισ., ακόμα κι αν υπολογίσουμε μαζί τα δωράκια σε ΚΕΚ, ΜΜΕ, διαγνωστικά και άλλους κολλητούς.

Από την άλλη, τα μέτρα που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάσχεση της κρίσης, και τα οποία είναι διεξοδικά κοστολογημένα, απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση ως «αλόγιστα» και «ανεύθυνα», ενώ ο ίδιος ο Σταϊκούρας, μια μέρα πριν μιλήσει για τα «12 έως 14 δισ.», διαβεβαίωνε ότι το «μαξιλάρι» πρέπει να παραμείνει ανέγγιχτο έως τον Ιούνιο.

Τι ακριβώς γίνεται λοιπόν;

Πώς το οικονομικό επιτελείο τη μία μέρα ορκίζεται στην ιερότητα του «μαξιλαριού» και την επόμενη λέει ότι έχει τραβήξει από μέσα «12 έως 14 δισ.»;

Πού έχουν πάει αυτά τα λεφτά αφού τα μέτρα της κυβέρνησης δεν δικαιολογούν τέτοια δαπάνη;

Και, επιτέλους, τι σημαίνει «12 έως 14 δισ.»;

Από πότε οι υπουργοί Οικονομικών στρογγυλεύουν με προσέγγιση 2 δισ.;

Η απάντηση του Στ. Πέτσα ήταν ένας μακροσκελής «εδεσσαϊκός», με γενικόλογες συστάσεις περί σύνεσης και σοβαρότητας. Ούτε η ελάχιστη ουσιαστική απάντηση.

Προφανώς νομίζουν ότι μπορούν να μοιράζουν δισεκατομμύρια στους κολλητούς τους χωρίς να κληθούν να δώσουν λογαριασμό.

Είναι πολύ γελασμένοι.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Μ. Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com