ΣΥΡΙΖΑ και φορείς ζητούν άμεση ενίσχυση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και απασχόλησης

0

Διαβουλεύσεις με τους φορείς της οργανωμένης επιχειρηματικότητας του Πειραιά, της Καβάλας και της Αχαΐας πραγματοποίησαν ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Γιώργος Τσίπρας, με τη συμμετοχή των κατά τόπους βουλευτών του κόμματος.

Σε όλες τις τηλεδιασκέψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο παρουσίασης και εμπλουτισμού του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, «Μένουμε Όρθιοι», κοινός τόπος των συμμετεχόντων αποτέλεσε η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων αντιμετώπισης των επιπτώσεων του κορωνοϊού, με τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις να προσεγγίζουν σε ποσοστό του ΑΕΠ αυτές που έχουν ανακοινώσει και υλοποιούν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, ώστε η επανεκκίνησή τους μετά την άρση των μέτρων περιορισμού να είναι όσο πιο ομαλή γίνεται, η χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων στήριξης (ευρωπαϊκών και εθνικών), οι εγγυήσεις για το δανεισμό τους, όπως και η στήριξη της απασχόλησης είναι για τους ανθρώπους της αγοράς η μόνη ενδεδειγμένη οδός για το μετριασμό της ύφεσης. Ως προς το δεύτερο, χαρακτηριστική είναι η αγωνία των φορέων για μια νέα έκρηξη ανεργίας, που θα επηρεάσει και τους τζίρους της αγοράς, όπως και η αντίδρασή τους στην πρόταση του ΣΕΒ για μετατροπή των εργαζομένων σε «ενοικιαζόμενους εργαζόμενους».

Ο Νίκος Παππάς παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου «Μένουμε Όρθιοι», επιμένοντας στην ανάγκη της άμεσης ενίσχυσης των επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ, της δημιουργίας ενός εγγυοδοτικού προγράμματος ύψους 12 δισ. ευρώ και της κάλυψης των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων. Αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός νέου πτωχευτικού δικαίου, το οποίο δεν θα είναι στα μέτρα των τραπεζών, όπως εμφανίζεται να προετοιμάζει η κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιεύματα, αλλά των δανειοληπτών, νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη πως εκτός από την «ανοσία της αγέλης» που εφαρμόζεται στην ελληνική οικονομία, στόχος κάποιων είναι η αναδιανομή του πλούτου και σε επίπεδο επιχειρήσεων.

Ο Γιώργος Τσίπρας εξειδίκευσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για πιο συγκεκριμένα ζητήματα, όπως η αναβολή καταβολής υποχρεώσεων και η παράταση στην εξόφληση των επιταγών με τρόπο ώστε να μη δημιουργείται ντόμινο χρεών στην αγορά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν ανά περίπτωση, παρουσίασαν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι των περιφερειών τους, καθώς και τις προτάσεις που έχουν ήδη δεχθεί και θα πρέπει να μελετηθούν από το κόμμα.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους φορείς του Πειραιά συμμετείχαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Πειραιά, Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Β’ Πειραιά, Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Νίκος Σκορίνης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου, Νίκος Μανεσιώτης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Χρήστος Φωτιάδης, συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Στη συζήτηση με τους φορείς της Καβάλας, εκτός από τον τομεάρχη Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, συμμετείχαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Παύλος Τσουμάκης και το μέλος της διοικητικής επιτροπής, Ελευθέριος Κουκουτίνης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου του νομού και μέλος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Λεμονίδης, ο αντιπρόεδρος Χριστόφορος Παπαϊωάννου, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Κελγιώργης, το μέλος του συλλόγου, Παναγιώτης Κουτσόγλου και ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου των φοροτεχνικών, Γιάννης Παναγιωτίδης.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους φορείς της Αχαΐας, με τον Νίκο Παππά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, συζήτησαν ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Γιώργος Παππάς, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Αχαϊας, Παναγιώτης Σκέντζος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων, Γιώργος Βαγενάς, ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος και ο πρόεδρος του Εμπορικού Εισαγωγικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας, Λάμπης Παπαδόπουλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com