Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και η κοινωνία δεν θα επιτρέψουν την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων

0

Μετά την κατάργηση της διάταξης για την συνευθύνη αρχικού εργοδότη – εργολάβου, από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης της ΝΔ και τη δυνατότητα μεταφοράς εργαζομένων σε επιχειρήσεις εντός του ομίλου που θεσπίστηκε με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), ο ΣΕΒ δείχνει στην κυβέρνηση τον δρόμο για την πλήρη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και την εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Προτείνει γενίκευση του δανεισμού εργαζομένων και ουσιαστικά τη μετατροπή της πλειοψηφίας των εργαζομένων σε «δανειζόμενο» προσωπικό με χαμηλότερους μισθούς, χωρίς σταθερό τόπο εργασίας, χωρίς σταθερά ωράρια και βέβαια χωρίς συλλογικές συμβάσεις και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ο κόσμος της εργασίας δεν θα επιτρέψει να γίνει η πανδημία ευκαιρία για την εφαρμογή των πιο ακραίων και απάνθρωπων νεοφιλελεύθερων πολιτικών που θα εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη για λίγους και εξαθλίωση για τους πολλούς.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα και ολόκληρη η κοινωνία δεν θα επιτρέψουν την επέλαση του εργασιακού μεσαίωνα που κάποιοι σχεδιάζουν και τη δημιουργία ενός «νέου τύπου» εργαζόμενου, με απόλυτη «ελαστικότητα» και κανένα δικαίωμα.

Η απάντηση στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία, δεν μπορεί παρά να έρθει από τη μεγαλύτερη στήριξη του κόσμου της εργασίας και την αλληλεγγύη στους πιο αδύναμους, ώστε να σταθεί η κοινωνία όρθια και η οικονομία να μπορέσει να ανακάμψει σύντομα.

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com