Θράσος

0

Ας κρατήσουμε το γεγονός ότι δύο από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό, το «Παμμακάριστος» και το «Αγία Βαρβάρα», είχαν κλείσει επί κυβέρνησης Σαμαρά από τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο τελευταίος, μάλιστα, τσαμπουκαλευόταν με θράσος και έπαρση στα κανάλια ότι δεν θα επιτρέψει να του φάει τη δόξα η τρόικα και πως ό,τι κατεδαφίζεται κατεδαφίζεται με δική του ευθύνη.

Ας κρατήσουμε επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση πιάστηκε στα πράσα να έχει ξοδέψει 10 ή 12 δισ. (δεν ξέρει ακριβώς…) από το δημοσιονομικό «μαξιλάρι» που της παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κι ας σημειώσουμε την αδιαφάνεια και το μοίρασμα στη ζούλα. Αλλά και τις ειρωνείες όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είπε να αξιοποιηθεί μέρος από το ποσό αυτό, την κατηγορηματική θέση ότι τα χρήματα αυτά δεν πρέπει να πειραχτούν έως τον Ιούνιο.

Το πιο σημαντικό: τι θα είχε γίνει αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ακολουθήσει την άθλια πρακτική της κυβέρνησης Σαμαρά κι αν είχε δαπανήσει τα πάντα σε προεκλογικές παροχές αφήνοντας 200 εκατομμύρια στα ταμεία για να τα διαχειριστούν οι επόμενοι;

Πάει λοιπόν πάρα πολύ να βγαίνει ο Κ. Μητσοτάκης να περηφανεύεται ότι έκανε σε λίγες βδομάδες ό,τι δεν είχε γίνει στο ΕΣΥ επί δεκαετίες.

Η πραγματικότητα είναι ότι πολεμάνε την πανδημία με εργαλεία που τους άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περάσει από τη διακυβέρνηση της χώρας την περίοδο 2015 – 2019 και ο Κ. Μητσοτάκης είχε τον χρόνο και την άνεση να εφαρμόσει το δικό του σχέδιο για την Υγεία, η Ελλάδα θα ήταν ανοχύρωτη απέναντι στην πανδημία.

Λιγότερο θράσος λοιπόν.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Μ. Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com