ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς κριτήρια η κατανομή κρατικής διαφήμισης, αποκλείονται Περιφερειακά ΜΜΕ

0

Ερώτηση κατέθεσαν 39 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Ερώτηση κατέθεσαν 39 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στ. Πέτσα με θέμα: «Χωρίς κριτήρια κατανομή κρατικής διαφήμισης και αποκλεισμός των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης» (13/4/2020).

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε κανόνες στην κατανομή της κρατικής διαφήμισης, με την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής του 70% για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας και του 30% υπέρ των Μέσων της Περιφέρειας και επιπλέον θέσπισε τη δημιουργία και τήρηση Μητρώου Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, βάζοντας τέλος και στην ανομία στο διαδίκτυο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν πως σήμερα, όπως καταγγέλλεται από το Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.), δεν εφαρμόζεται ο Νόμος για την ποσόστωση 30% υπέρ των Μέσων της περιφέρειας ενώ την ίδια στιγμή, τα 11 εκατομμύρια ευρώ της κρατικής διαφημιστικής καμπάνιας για την πανδημία του κορωνοϊού διανέμονται στα Μέσα Ενημέρωσης με τελείως αδιαφανείς όρους, μέσω ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρείας και χωρίς οι σχετικές αναθέσεις να αναρτώνται στη «Διαύγεια».

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι τα περιφερειακά και τοπικά έντυπα μέσα ενημέρωσης, θα έπρεπε εδώ και 7 μήνες να έχουν λάβει 4 εκατ. ευρώ που ήταν εγγεγραμμένα στον προϋπολογισμό του 2019 από το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου που είχε νομοθετήσει και υλοποιούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόγραμμα το οποίο προέβλεπε 4 εκατ. ευρώ για τρία ακόμα έτη (συνολικά 16 εκατ. ευρώ για τα έτη 2019-2023) και που η σημερινή κυβέρνηση πάγωσε και τελικά κατήργησε νομοθετικά, με την υπόσχεση να φέρει στο άγνωστο μέλλον ένα νέο.

Αυτή η ενίσχυση, αν είχε δοθεί εγκαίρως, τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα είχε δώσει τη δυνατότητα στα περιφερειακά και τοπικά έντυπα μέσα να αντιμετωπίσουν με πολύ ευνοϊκότερους όρους την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού στο ξέσπασμά της.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργό και κυβερνητικό εκπρόσωπο:

-Με ποια κριτήρια επιχορηγήθηκαν, τα μέσα πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας;
-Επιχορηγήθηκαν τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης; Με ποια κριτήρια;

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com