Κόκκαλης σε Κικίλια – Χαρδαλιά: «Να ελεγχθεί άμεσα η καταγγελία Γιαννακόπουλου για τις δειγματοληψίες»

0

Να ελεγχθεί άμεσα η σοβαρή καταγγελία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνου Γιαννακόπουλου, πως οι δειγματοληψίες στον πληθυσμό των Ρομά στη Λάρισα για τη διαπίστωση εάν υπάρχουν περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού, έγιναν χωρίς την τήρηση του σχετικού ιατρικού πρωτοκόλλου, ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με επείγουσα αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Αναλυτικά στην αναφορά του ο κ. Κόκκαλης τονίζει τα εξής:

«Κύριοι υπουργοί, με δηλώσεις του σε τοπικά μέσα ενημέρωσης το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος έγινε αποδέκτης καταγγελιών από συναδέλφους του γιατρούς, οι οποίοι συμμετείχαν στη δειγματοληψία. Οι γιατροί του κατήγγειλαν πως η διαδικασία έγινε χωρίς τήρηση πρωτοκόλλου, χωρίς παρουσία αστυνομίας και καθ’ υπόδειξη των ίδιων των Ρομά (!) που τους κατεύθυναν σε συγκεκριμένες οικογένειες και κυρίως σε μικρά παιδιά τα οποία εκ των πραγμάτων δεν έχουν μεγάλη κοινωνική συναναστροφή!

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας εκτίμησε επίσης πως υπό τις παραπάνω συνθήκες τα αποτελέσματα που αναμένονται δε θα αποδώσουν την ορθή εικόνα, ενώ προανήγγειλε προώθηση της καταγγελίας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, στον ΕΟΔΥ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Εκ των πραγμάτων, εάν έχουν βάση αληθείας οι παραπάνω καταγγελίες, τότε εγείρονται σοβαρότατα ζητήματα για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μίας πόλης 200.000 κατοίκων αλλά και τις ευρύτερης Θεσσαλικής περιοχής.

Για το λόγο αυτό, σας παρακαλώ να διερευνήσετε άμεσα και να ενημερώσετε την κοινωνία για τη βασιμότητα της καταγγελίας».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com