Σε καραντίνα η Νέα Σμύρνη και η προσφυγική δομή στο Κουτσόχερο – Κλείνουν οι λαϊκές αγορές στην Θεσσαλία

0

Προληπτικοί έλεγχοι στους οικισμούς Ρομά του Τυρνάβου, των Φαρσάλων και των Σοφάδων

«Είχαμε θετικό κρούσμα στον οικισμό Ρομά στην περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας με την ιχνηλάτηση να οδηγεί σε 29 επαφές. Το αποτέλεσμα ήταν πως είχαμε 12 στα 17 πρώτα κρούσματα που ήταν θετικά, ενώ 20 συνολικά ήταν θετικά κρούσματα. Πήραμε απόφαση για έκτακτη ανάγκη και προσωρινό περιορισμό μετακίνησης κατοίκων της περιοχής της Νέας Σμύρνης και περιορισμού τους εντός συγκεκριμένης γεωγραφικής περιοχής. Ταυτόχρονα δώσαμε εντολή να μεταβούν τα κλιμάκια ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας και έχουν γίνει 200 έλεγχοι και τεστ και δόθηκε εντολή να μεταφερθούν σε δομή εκτός καραντίνας οι 20 θετικοί που για την ώρα μένουν σε αυστηρή καραντίνα. Σε ξενοδοχείο θα μεταφερθούν πολίτες ευπαθών ομάδων για προληπτικούς λόγους», ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα γίνουν προληπτικοί έλεγχοι σε Τύρναβο, Φάρσαλα και στην περιοχή των Σοφάδων. Επίσης, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας όλων των λαϊκών αγορών σε όλη την Θεσσαλία για 14 ημέρες.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως δεν υπήρξε ένταση με τους Ρομά, εκτός από ελάχιστες φωνές. “Συζήτησαν μαζί μας και η γενική εικόνα ήταν πως οι άνθρωποι είχαν ανάγκη να μιλήσουμε μαζί τους και να τους εξηγήσουμε όσα χρειάζονται, υπήρξε πολύ καλή συνεργασία”.

Νωρίτερα, το κυβερνητικό κλιμάκιο που βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, είχε διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη.

Στη συνέχεια το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στον οικισμό των Ρομά Νέας Σμύρνης Λάρισας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com