Συγκρατημένη αισιοδοξία Τσιόδρα: 99 τα νέα κρούσματα και 59 οι νεκροί

0

99 νέα κρούσματα, 1613 συνολικά, 59 νεκροί σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας – Περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς αλλά και στην παραλία του Βόλου

99 νέα κρούσματα, 1613 συνολικά, 59 νεκροί σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας. 119 κρούσματα είναι από το πλοίο Ελ. Βενιζέλος και 335 κρούσματα συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό. 92 είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς, 23 εξ αυτών γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες με μέση ηλικία τα 66 έτη. 11 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 6 νέοι καταγεγραμμένοι θάνατοι στη χώρα, συνολικά, 59. Το 95% των θανόντων είχαν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 75 ετών. Έχουν διενεργηθεί 22.437 εργαστηριακά τεστ.

Στα πρώτα αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας αναφέρθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωσή του ο Σ. Τσιόδρας, ο οποίος όμως εξήγησε με έμφαση ότι δεν πρέπει να εφησυχάσουμε «γιατί αν συμβεί αυτό ο ιός θα μας διαλύσει γρήγορα». Όπως είπε ο κ. Τσιόδας βλέπει την πορεία της επιδημίας με μια συγκρατημένη αισιοδοξία, τονίζοντας πως υπάρχουν «μικρά, αισιόδοξα μηνύματα, μια βραδεία αύξηση, ίσως αργότερα να έχουμε και μείωση, αλλά αυτό εξαρτάται μόνον από εμάς» και πρόσθεσε ότι μπορούμε να χαρούμε αλλά να θυμάστε ότι γρήγορα μπορούμε να φθάσουμε στο άλλο άκρο συστήνοντας την πλήρη και πιστή εφαρμογή των μέτρων. «Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα. Αυτά τα μέτρα που εφαρμόζουμε κάθε μέρα σώζουν ζωές», είπε χαρακτηριστικά και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουμε σε σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων όταν τα στοιχεία είναι εμπεριστατωμένα και μας δείχνουν ότι είναι κάτι που θα μπορούμε να το κάνουμε. Ας μείνουμε σπίτι για να δώσουμε χρόνο στους γιατρούς των ΜΕΘ να συνεχίσουν την καλή δουλειά τους.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτ. Τσιόρδας αναφέρθηκε καθησυχαστικά για τον κορωνοϊό στα κατοικίδια, καθώς όπως είπε δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Το αισιόδοξο νέο είναι σύμφωνα με τον κ. Τσιόρδα ότι σε πειραματικό στάδιο στην Κίνα βρίσκεται νέο φάρμακο πιο αποτελεσματικό κατά του κορωνοϊού.

Πέντε νέα κέντρα υγείας θα λειτουργούν όλο το 24ωρο στην Αττική για τους ασθενείς με COVID 19 με σκοπό την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.

Βαριά ρίχνει τη σκιά της και στην Ελλάδα η επιδημία του κορωνοϊού, με τις επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία να είναι δύσκολο ακόμα να υπολογιστούν. Η κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς νέα μέτρα για εργαζόμενους και επιχειρήσεις αλλά και απαγορεύσεις ή περιορισμούς στις μετακινήσεις, ενώ συμπληρώνονται 20 μέρες από το πρώτο δραστικό μέτρο – αυτό του κλεισίματος των σχολείων (10 Μαρτίου) – και 10 από την απαγόρευση κυκλοφορίας (23/3). Το Πάσχα (19/4) φαίνεται πως οι Ελληνες – όπως άλλωστε και μεγάλο μέρος του πλανήτη – θα το περάσουν στο σπίτι.

Την Παρασκευή ο Ν. Χαρδαλιάς έκανε γνωστό ότι 121 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο επιβατηγό πλοίο Ελ. Βενιζέλος και 216 αρνητικοί στον ιό.

Ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών από το Σάββατο και για 14 ημέρες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας, και συγκεκριμένα στην περιοχή Νότιο Πάρκο και στην περιοχή Πλαζ Αγιάς. Επίσης, αποφασίστηκε ο περιορισμός κίνησης πολιτών στην παραλία του Βόλου από τη Δευτέρα και για 14 ημέρες.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com