Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Το προλαμβάνειν καλύτερο του θεραπεύειν

0

«Όπως και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της στην οικονομία, το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν»

Ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης του πρωτογενή τομέα:

Όπως και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, έτσι και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της στην οικονομία, το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Είναι σίγουρο ότι ο αγροτικός τομέας δεν πρόκειται να μείνει ανεπηρέαστος από τη γενικευμένη καθίζηση της οικονομικής δραστηριότητας. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις είναι ορατές σε διάφορους κλάδους και προϊόντα και η αγωνία των αγροτών μέρα με τη μέρα μεγαλώνει, παρατηρώντας την ουσιαστική απραξία της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

Αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που περνά η χώρα μας, πέρα από την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, επιβάλλεται η εξασφάλιση της συνέχισης της αγροτικής παραγωγής και της πρόσβασης σε φθηνά, ποιοτικά προϊόντα του ελληνικού λαού.

Το να επιχαίρει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ότι εξασφάλισε 150 εκατ. € για όλο τον κλάδο που αριθμεί 600.000 εκμεταλλεύσεις και να αναφέρει ότι βρίσκεται στο στάδιο “να καταγράφουμε, όπου υπάρχει πρόβλημα”, δείχνει ότι δεν έχει αντιληφθεί ότι τώρα απαιτούνται εμπροσθοβαρή και όχι διαπιστωτικά μέτρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης από την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε προτάσεις σειράς συγκεκριμένων μέτρων για την στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα. Ευελπιστούμε να γίνουν άμεσα αποδεκτές από την κυβέρνηση επ’ ωφελεία του αγροτικού κόσμου αλλά και του καταναλωτικού κοινού.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com