Κόκκαλης σε Βρούτση: Μέριμνα και για τους χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους

0

Να υπάρξει μέριμνα για τους χιλιάδες εν αναμονή συνταξιούχους που βρίσκονται εκτός των μέτρων στήριξης που ανακοινώθηκαν λόγω του κορωνοϊού, ζητά ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Στην αναφορά του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει πως «στα πρόσφατα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, δεν περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες εν δυνάμει συνταξιούχοι, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται σε μία ιδιότυπη και δυσχερή θέση, καθώς έχουν ολοκληρώσει την εργασία τους και βρίσκονται στην αναμονή για τη σύνταξή τους.

Πρακτικά, οι συμπολίτες μας αυτοί, δεν έχουν καμία πηγή εισοδήματος αφού ούτε εργαζόμενοι είναι, ούτε συνταξιούχοι. Μάλιστα, η αναμονή για πολλούς είναι πολύμηνη, με αποτέλεσμα το πρόβλημα να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Μόνον στην περιοχή της Θεσσαλίας και μόνον για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, οι περιπτώσεις των εν αναμονή συνταξιούχων υπερβαίνουν τις 5.000!

Κατόπιν των παραπάνω κ. Υπουργέ, σας παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε και οι εν αναμονή συνταξιούχοι να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις στήριξης λόγω της πανδημίας.»

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com