«Το ΕΣΥ δοκιμάζεται, η πανδημία είναι προ των πυλών και η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατ. ευρώ για “καμπάνιες”»

0

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασαν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ερώτηση που απηύθυναν 65 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με την ενημερωτική καμπάνια των 11 εκατ. ευρώ για την πανδημία

«Δυστυχώς και παρά τα όσα αντίθετα διατείνεται, η κυβέρνηση δεν σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων, ούτε την ανάγκη για διαφάνεια εν μέσω πανδημίας», σχολίαζαν οι κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν οι ίδιες πηγές: «Η αλήθεια είναι μία και είναι η εξής: ότι την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλει ότι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν», το ΕΣΥ δοκιμάζεται εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση δεσμεύει 11 εκατομμύρια Ευρώ για «υπηρεσίες επικοινωνίας και ενημέρωσης». Όχι μόνο αντιλαμβάνεται την μάχη κατά της πανδημίας ως μια επικοινωνιακή υπόθεση αλλά μάλιστα κατασπαταλά δημόσιους πόρους, αποκλείοντας ορισμένα μόνο ΜΜΕ από την προβολή της εν λόγω καμπάνιας, τη στιγμή μάλιστα που η ενημερωτική αυτή εκστρατεία θα μπορούσε να προβληθεί με μηδενικό κόστος».

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν εξάλλουν ότι «εκτός από το να αναπαράγει τις διατάξεις και αποφάσεις περί δέσμευσης ποσού και απευθείας ανάθεσης που μνημονεύονται στην ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς, η κυβέρνηση αποτυγχάνει να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε τυχόν να υποστηρίξει το αφήγημά της περί διαφάνειας».

Επιπλέον, τόνιζαν, ότι όπως και η κυβέρνηση παραδέχεται πρόκειται για το 0,16% των δημοσιονομικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενώ καυτηριάζουν το γεγονός ότι αυτή η ενημερωτική εκστρατεία «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσε να προβληθεί δωρεάν».

Η απάντηση του Στ. Πέτσα στην ερώτηση των 65

Στην απάντησή του ο Στέλιος Πέτσας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι η ενημέρωση των πολιτών «δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στο φιλότιμο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και των εργαζομένων σε αυτά». «Έχουμε ευθύνη ως οργανωμένη Πολιτεία να διαμορφώσουμε μια επαγγελματική εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης», αναφέρει στην απάντησή του και αναλύει πως η εκστρατεία επικοινωνίας και ενημέρωσης αναπτύσσεται σε δύο φάσεις.

Σε αυτές, εξηγεί, ότι προβλέπεται και δωρεάν μετάδοση μηνυμάτων.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com