ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα μας κινδυνεύει να γίνει πύλη εισόδου και για το προσφυγικό ρεύμα από τη Λιβύη

0

«Με ιδιαίτερη ανησυχία αντιμετωπίζουμε την αποδοχή από την Κυβέρνηση -μόνη αυτή- της διάθεσης λιμένων για αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη που θα διασώζονται στο πλαίσιο της επιχείρησης I.R.I.N.I (ευρωπαϊκή επιχείρηση ελέγχου του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη). Φημολογείται δε, ότι ενδέχεται να αξιοποιηθούν για τον σκοπό αυτό λιμάνια της Κρήτης»

Η κοινή δήλωση ων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσα και Γ. Μουζάλα:

«Με ιδιαίτερη ανησυχία αντιμετωπίζουμε την αποδοχή από την Κυβέρνηση -μόνη αυτή- της διάθεσης λιμένων για αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών από την Λιβύη που θα διασώζονται στο πλαίσιο της επιχείρησης I.R.I.N.I (ευρωπαϊκή επιχείρηση ελέγχου του εμπάργκο όπλων στην Λιβύη). Φημολογείται δε, ότι ενδέχεται να αξιοποιηθούν για τον σκοπό αυτό λιμάνια της Κρήτης.

Με αυτό τον τρόπο η Κυβέρνηση ανατρέπει την στάση που τήρησε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ στην Κρήτη ή οπουδήποτε αλλού εκτός από τα υπάρχοντα. Αντίστοιχες προτάσεις από Ε.Ε είχαν υποβληθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ και αποσύρθηκαν με την «απειλή» βέτο.

Η κυβέρνηση δημιουργεί έτσι τον κίνδυνο να γίνει η χώρα μας πύλη εισόδου και για το προσφυγικό –μεταναστευτικό ρεύμα από την Λιβύη, την στιγμή που η πίεση από την Τουρκία παραμένει απειλητική.

Η συμφωνία έγινε εν κρυπτώ χωρίς καμία ενημέρωση ή δε γνωστοποίηση της έγινε όχι επίσημα αλλά από «διαρροές».

Εφ όσον ισχύει εμπλέκει την χώρα μας σε νέες, άσχημες, περιπέτειες.

Απαιτούμε άμεση ενημέρωση και καλούμε σε εγρήγορση για την υλοποίηση τέτοιων μεθοδεύσεων».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com