Επιδημία: 46χρονος στρατιωτικός ο 23ος νεκρός – Διατάχθηκε κατ’ οίκον περιορισμός των κατοίκων του Εχίνου

0

23 πλέον οι νεκροί από την επιδημία στην Ελλάδα, καθώς σήμερα Πέμπτη υπέκυψε 46χρονος στρατιωτικός στην Αλεξανδρούπολη 0 821 τα κρούσματα, 78 νέα – 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ – Επιβάλλεται «κατ’ οίκον περιορισμός όλων των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου, χωρίς καμιά δυνατότητα μετακίνησης», καθώς αναφέρθηκαν 9 κρούσματα τις τελευταίες 6 μέρες – Tέταρτη ημέρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, θα διαρκέσει μέχρι τις 6 Απριλίου

Ερωτήματα από την τοποθέτηση Χαρδαλιά

23 οι νεκροί από τον κορονοϊό, καθώς κατέληξε σήμερα, Πέμπτη 26/3, στρατιωτικός 46 ετών στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στην ενημέρωση της Τετάρτης 25/3 από τον Σ. Τσιόδρα και τον Ν. Χαρδαλιά, αναφέρθηκαν 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 821 συνολικά. Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, 134 νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 53 διασωλημένοι σε ΜΕΘ, ενώ ο Σ. Τσιόδρας ανέφερε γενικόλογα πως έχουν γίνει «περισσότερα από 10.000 τεστ» διάγνωσης στη χώρα ως σήμερα.

Ο Εχίνος σε «σκληρή» καραντίνα, ερωτήματα από την ενημέρωση Χαρδαλιά

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης 25/3 έως τις 7 Απριλίου κηρύχθηκε σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνου στη Θράκη [σ.σ.: κατά κύριο λόγο Πομάκοι κατοικούν στο χωριό αυτό], λέγοντας πως οι κάτοικοι πλέον πρέπει να μένουν σπίτι τους χωρίς καμιά εξαίρεση για δυνατότητα εξόδου, ενώ θα φροντίσουν κρατικές υπηρεσίες (π.χ. πυροσβεστική) για τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα.

Ο Ν. Χαρδαλιάς είπε συγκεκριμένα πως επιβάλλεται «κατ’ οίκον περιορισμός όλων των κατοίκων της κοινότητας Εχίνου, χωρίς καμιά δυνατότητα μετακίνησης»

Το μέτρο λαμβάνεται μετά την εύρεση 9 κρουσμάτων στην περιοχή τις τελευταίες 6 ημέρες, χωρίς ωστόσο να αναφέρει πως εντοπίστηκαν τα 9 κρούσματα (αν αναφέρθηκαν από τους ίδιους τους φορείς/ασθενείς, πόσοι νοσούν, αν έγιναν δειγματοληπτικοί έλεγχοι αλλά και να θα γίνουν τώρα). Πρόσθεσε πως υπάρχει «υψηλός επιδημιολογικός συντελεστής» στην περιοχή και κάλεσε όλους τους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης να τηρούν αυστηρά τα γενικότερα μέτρα. (αναλυτικά όλη η σημερινή ενημέρωση)

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com