«Δεν έχουμε μάσκες, δεν μπορούμε να βοηθήσουμε»: Πολλαπλασιάζονται οι κραυγές αγωνίας από τα νοσοκομεία ανά την Ελλάδα

0

«Δεν έχουμε μάσκες!!! Μπαίνουν μέσα στους θαλάμους ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές. Το μέλλον αβέβαιο και μάλλον τραγικό», το δραματικό μήνυμα του διευθυντή της Β’ ΜΕΘ στο Παπανικολάου όπως το μεταφέρει μέσω των social media η κόρη του – Πληθαίνουν οι κραυγές αγωνίας από γιατρούς και νοσηλευτές σε νοσοκομεία ανά τη χώρα

«Ο πατέρας μου δεν έχει Facebook. Είναι ο διευθυντής Β’ ΜΕΘ Παπανικολάου. Θα ήθελε να ακουστεί το παρακάτω: “Δεν έχουμε μάσκες!!! Μπαίνουν μέσα στους θαλάμους ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές. Το μέλλον αβέβαιο και μάλλον τραγικό. Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους ασθενείς”», γράφει η Ε.Κ. στο facebook το απόγευμα της Τετάρτης, προσθέτοντας:

«Χειροκροτάμε τους υγειονομικούς τους οποίους στέλνουμε στη μάχη χωρίς όπλα. Έκκληση σε όποιον ακούει. Το ηθικό είναι χαμηλό και χρειαζόμαστε ουσιαστική βοήθεια. Κράτος, πολίτες, οποιος μπορεί να σκεφτεί πως μπορούμε να παράγουμε μάσκες ή ότι άλλο μπορούμε να κάνουμε να βοηθήσουμε”».

Κάτι αντίστοιχο είπε άλλωστε την Τετάρτη και ο διευθυντής Επειγόντων στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκος, αναφερόμενος στη διαχείριση και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ: «Όταν όλα τελειώσουν… τσακίστε τους». Οπως επισημαίνει: «Μετά από 1 μήνα που εγώ και το τμήμα μου είμαστε μέσα στη φωτιά θεώρησα ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή μου και οι υπεύθυνοι να αφήσουν τα ευχολόγια και να ξεκινήσουν να διορθώνουν και να λύνουν προβλήματα όσο είναι ακόμα καιρός».

Πληθαίνουν οι κραυγές αγωνίας από νοσοκομεία ανά τη χώρα

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν διαρκώς οι εκκλήσεις από εργαζόμενους σε νοσοκομεία ανά τη χώρα ζητώντας κυβερνητική παρέμβαση για τις ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, αλλά και σχετικές δωρεές. Παρέμβαση βέβαια από μια κυβέρνηση που έχει προτάξει την ατομική ευθύνη, αφήνοντας στην άκρη τις δικές της ευθύνες για να παράξει κάθε δυνατό εφόδιο στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής στη μάχη απέναντι στην πανδημία.

Ενδεικτικό άλλωστε είναι και το περιστατικό, που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις από τους γιατρούς και είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό, και καταγράφηκε την Τετάρτη στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου ζητήθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι γιατροί, να κατασκευάσει μόνο του χάρτινες ή υφασμάτινες μάσκες!

Και η λίστα των δυσοίωνων ειδήσεων από τα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας δεν έχει τέλος:

Εννέα γιατροί θετικοί στον κορωνοϊό και στο νοσοκομείο του Ρίου: Ακόμη τρεις γιατροί του ΠΠΝΠ και έξι μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου του Ρίου έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό

Απαράδεκτο να μην αξιοποιούνται οι δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, δηλώνει ο Γ. Μπασκόζος

Παρατηρητήριο-Covid19: Ε.Σ.Υ. ή ΘΑΝΑΤΟΣ – Ενίσχυση της δημόσιας Υγείας ΤΩΡΑ!

Η έκκληση του Νοσοκομείου Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας γράφει ότι το υγειονομικό προσωπικό δουλεύει «με ανεπαρκή υγειονομικό προστατευτικό εξοπλισμό» και ζητά δωρεές από ιδιώτες για να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες.

Η αντίδραση των νοσηλευτών στη Χίο απέναντι στη συναίνεση της Ενωσης Νοσηλευτών Ελλάδας στον «εθελοντισμό» που θέλει η κυβέρνηση

Αλλά και, σε ένα άλλο μέτωπο, οι νοσηλευτές της Χίου απάντησαν στη σπουδή της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας να συνταχθεί με την πρόσκληση «εθελοντικής προσφοράς» που ζήτησε η κυβέρνηση, τονίζοντας πως «με χιλιάδες νοσηλευτές άνεργους, με υποστελεχωμένα νοσοκομεία, χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό (…) εσείς καλείτε σε εθελοντική προσφορά. Είστε επιεικώς ανεύθυνοι και απαράδεκτοι».

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com