ΣΥΡΙΖΑ: Προστατέψτε τώρα τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής»

0

Στις ελλείψεις των μέσων ατομικής προστασίας των υγειονομικών υπαλλήλων, εν μέσω εξάπλωσης της πανδημίας του νέου κορονοϊού (Covid-19), αναφέρεται ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣΥ δίνει καθημερινά τη μάχη για την καλύτερη δυνατή φροντίδα όσων έχουν ανάγκη, ωστόσο υπάρχει παράλληλα η αγωνία των γιατρών, των νοσηλευτών και των υπόλοιπων επαγγελματιών υγείας για τη δική τους προστασία από τον ιό και τις επιπλοκές του.

Σύμφωνα με τον κ. Ξανθό, επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στο πολύ κρίσιμης σημασίας θέμα της επάρκειας μέσων ατομικής προστασίας για το υγειονομικό προσωπικό του ΕΣΥ, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές έως δραματικές ελλείψεις σε μάσκες (όχι μόνο σε ειδικές μάσκες FFP2 αλλά και σε απλές χειρουργικές), σε αντισηπτικά υγρά, γάντια, ποδιές και ειδικές στολές για τη φροντίδα ύποπτων κρουσμάτων.

«Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Υγείας για επάρκεια μέσων και υλικών δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα», τονίζει, προσθέτοντας πως το «αποκορύφωμα ήταν το χθεσινό έγγραφο του ΕΟΔΥ που δίνει οδηγίες στους υγειονομικούς για το πώς θα συμπεριφερθούν σε περίπτωση ελλείψεων εξοπλισμού ατομικής προστασίας».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Υγείας και την κυβέρνηση να δώσουν άμεσα ένα σήμα έμπρακτης (και όχι μόνο ηθικής) στήριξης των ανθρώπων της «πρώτης γραμμής», με επείγοντα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, αλλά και την επάρκεια όλων των ζωτικής σημασίας υλικών για την προστασία της υγείας των εργαζομένων και των ασθενών.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com