9 πλέον τα θύματα, 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Απαγόρευση μετάβασης στα νησιά

0

Σε 495 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, 84 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης – Υπέκυψαν 3 ακόμα άνθρωποι το τελευταίο 24ωρο – Απαγορεύεται η μετάβαση στα νησιά, πλην μόνιμων κατοίκων – Εικόνες ανευθυνότητας και συνωστισμού σε εθνικές οδούς και λιμάνια – Νέα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση το πρωί της Παρασκευής

​​Αυξάνονται τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Κατά την ενημέρωση της Παρασκευής από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 31 και συνολικά στη χώρα έχουμε 495.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε ότι έχουν χάσει τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο 3 άνθρωποι, ενώ μέχρι την απογευματινή ενημέρωση γνωρίζαμε μόνο 2. Οι δυο κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αθήνας και ο άλλος σε νοσοκομείο της Κοζάνης. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή της επιδημίας 9 άτομα. 

Από τα κρούσματα, 84 έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης. Συνολικά 90 ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων 20 είναι διασωληνωμένοι, ενώ η μέση ηλικία των τελευταίων είναι πάνω από 72. Αξίζει να σημειωθεί ότι 19 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο.

«Δεν είναι διακοπές. Πόσες φορές πρέπει να το πούμε;»

«Δεν είναι διακοπές», τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, αναφερόμενος σε «συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες».

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα  νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορονοϊό. Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας  επανέλαβε ότι το κύριο μήνυμα  είναι «μένω στο σπίτι αν έχω ήπια συμπτώματα, δεν υπάρχει ανάγκη εργαστηριακού ελέγχου σε νέους, υγιείς αλλά και όσους έχουν ήπια συμπτώματα».

Όσον αφορά τις προβλέψεις για την πορεία της επιδημίας, ο Σ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι «η πρόβλεψή μας παραμένει σταθερή για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας. Το αν αυτό αλλάξει εξαρτάται από την ακρίβεια με την οποία θα εφαρμόσουμε τα μέτρα του αυτοπεριορισμού». Εξήγησε ότι σε δυο εβδομάδες θα έχουμε ακριβή εικόνα της κατάστασης και είπε ότι δυο παραμένουν οι στόχοι του σχεδιασμού, να μην νοσήσουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου και να μην νοσήσουμε όλοι μαζί.

Πρόβα καθολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας; – Μόνο μόνιμοι κάτοικοι θα μεταβαίνουν στα νησιά, επιτρέπεται η επιστροφή

Από αύριο Σάββατο 21 Μαρτίου, και ώρα 6 π.μ., θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας, που προσθέτει: «Τα όποια δρομολόγια εκτελούνται, λοιπόν, αφορούν μόνιμους κατοίκους για τους απολύτως αναγκαίους λόγους και την τροφοδοσία των νησιών καθώς κι εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά». Με αυτό το μέτρο, γίνεται πλέον ακόμα πιο πιθανή η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλούν οι εικόνες συνωστισμού σε εθνικές οδούς και λιμάνια, μία πράξη ανευθυνότητας μπροστά στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας. «Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμορφωθούν με τους κανόνες και τα δεδομένα που επιβάλει η επείγουσα ανάγκη καταπολέμησης του κορονοϊού. Η χώρα δεν βρίσκεται σε διακοπές, αλλά σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή για το μέλλον της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com