31 νέα κρούσματα, 418 συνολικά – Πρόστιμο 1.000€ για συναθροίσεις άνω των 10 – Η ενημέρωση από το υπ. Υγείας

0

418 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 64 απροσδιόριστης πηγής, 79 ασθενείς νοσηλεύονται, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι – Κλειστά από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα – Νέα μέτρα στα σούπερ μάρκετ για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, θα μένουν ανοιχτά από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ και τις Κυριακές – Απαγόρευση συναθροίσεων ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Τριανταένα (31) νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με τον ιό SARS-Cov-2 στην Ελλάδα ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 418. Από αυτά, 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, ενώ 79 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, 13 εκ των οποίων διασωληνωμένοι.

O Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. Θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο και ανά περίπτωση. Επίσης αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων, ενώ όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας ή αν αυτό δεν είναι δυνατόν, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής». Ιδιαίτερη αναφορά στα τηλεφωνικά κέντρα (διαβάστε αναλυτικά)

Τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν από σήμερα στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης η οποία εξαιρεί τα σούπερ μάρκετ που θα λειτουργούν πλέον με διευρυμένο ωράριο από 7:00 μέχρι τις 22:00 όπως και τις Κυριακές.

– Σήμερα Τετάρτη ανακοινώθηκαν επίσης «τα νέα μέτρα στήριξης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις», που απορρέουν από τις αποφάσεις του Eurogroup. Ωστόσο, ενδέχεται αυτά τα μέτρα να χρειαστούν γενναία ενίσχυση καθώς ήδη σχολιάζονται ως ανεπαρκή, με τις απολύσεις για τον μήνα Μάρτιο να φτάνουν ήδη τις 50.000.

– «Ανεπαρκή και αμφίβολης αποτελεσματικότητας» χαρακτηρίζει τη σημερινή ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης (διαβάστε αναλυτικά)

«Να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στην κάλυψη από το Δημόσιο, του συνόλου του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους για τις επιχειρήσεις, που με απόφαση της Πολιτείας πρέπει να κλείσουν. Για όσο χρειαστεί, οι μισθοί των εργαζομένων πρέπει να καταβληθούν στο ακέραιο και να μην υπάρξουν απολύσεις», είχε ήδη αναφέρει από χθες στο μήνυμά του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com