Πάνω από 6.400 οι θάνατοι λόγω του κορωνοϊού – Οι σημαντικότερες ειδήσεις από όλο τον κόσμο

0

Έρημες πόλεις, κλειστά σύνορα και έκτακτα μέτρα συνθέτουν τη ζοφερή πραγματικότητα της κρίσης από την εξάπλωση του κορωνοϊού – Πάνω από 1.000 οι θάνατοι στην Ιταλία – Ξεπέρασαν τους 6.000 οι θάνατοι παγκοσμίως – Σε αυστηρότερα μέτρα προχωρά η Ευρώπη

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 6.420 ανθρώπων στον κόσμο από την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με απολογισμό του AFP που βασίζεται σε επίσημες πηγές (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και εθνικές υγειονομικές αρχές) έως το βράδυ της Κυριακής – ώρα Ελλάδος.

Περισσότερα από 163.930 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 141 χώρες από την έναρξη της επιδημίας. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός δεν αντανακλά παρά ατελώς την πραγματικότητα, καθώς οι χώρες εφαρμόζουν διαφορετικές πολιτικές στην πραγματοποίηση των τεστ και κριτήρια καταγραφής περισσότερο ή λιγότερο αυστηρά.

Από τον απολογισμό του Σαββάτου την ίδια ώρα, έχουν καταγραφεί 653 νέοι θάνατοι και 12.153 νέα κρούσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι χώρες που έχουν καταγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων το τελευταίο 24ωρο είναι η Ιταλία με 368 νέους θανάτους, το Ιράν με 113 και η Ισπανία με 105.

Η ηπειρωτική Κίνα, από όπου ξεκίνησε η επιδημία στο τέλος του Δεκεμβρίου μετρά συνολικά 80.844 κρούσματα, 3.199 θανάτους και 66.911 αποθεραπείες. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 20 νέα κρούσματα και 10 νέοι θάνατοι.

Η Ευρώπη βρίσκεται πλέον στο «επίκεντρο» της πανδημίας του νέου κορονοϊού, προειδοποίησε ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, καλώντας τις χώρες να «εντοπίζουν, να απομονώνουν, να εξετάζουν και να θεραπεύουν κάθε κρούσμα».

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο πρόεδρος Τραμπ, σε διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό. Αυτό ενεργοποιεί τον «νόμο Στάνφορντ» που δίνει την δυνατότητα στον πρόεδρο να αποδεσμεύσει ομοσπονδιακά κονδύλια που μπορούν να φτάσουν τα 42 δις δολάρια.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com