Στα 331 αυξήθηκαν τα κρούσματα στην Ελλάδα

0

Ακόμα 103 επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας Covid-19 ανακοίνωσε σήμερα (Κυριακή) το απόγευμα, ο Σωτήρης Τσιόδρας, καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό.

Συνολικά, τα κρούσματα στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 331. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 49 κρούσματα, ενώ ανακοινώθηκαν άλλα 54, που αφορούν προηγούμενα 24ωρα.

Πενήντα ένα συμπολίτες μας νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ενώ οκτώ διασωληνωμένοι με σοβαρή πνευμονία σε νοσοκομεία αναφοράς σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ δέκα συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο. Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στους θανάτους τεσσάρων συμπολιτών μας από Covid-19, που όπως είπε όλοι είχαν υποκείμενο νόσημα.

Από το σύνολο των κρουσμάτων τα περισσότερα αφορούν την Αθήνα. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 4.000 έλεγχοι για κορονοϊό στα εργαστήρια της χώρας.

«Μένω Σπίτι» και εκκλησίες

Το μήνυμα, σύμφωνα με τον επιστήμονα, παραμένει το «Μένω Σπίτι» και αποφεύγω τον συγχρωτισμό ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όπως είπε, προς αυτή την κατεύθυνση έκλεισαν οι οργανωμένες παραλίες και τα χιονοδρομικά κέντρα.

Ο Σ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην ισχυρή σύσταση για επιτήρηση της υγείας και περιορισμού των επαφών των ανθρώπων που επιστρέφουν στη χώρα μας από το εξωτερικό. Οι μετακινήσεις αυτές επισήμανε είναι σημαντικές σε αριθμό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε άλλες χώρες.

Κύριος τρόπος μετάδοσης της νόσου σημείωσε παραμένουν τα αεροσταγονίδια, ενώ σχετικά με τα αντιφλεγμονώδη και τον ρόλο τους στη νόσο ο Σ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα τεκμηρίωσης της σχέσης χρήσεως τους με τον κορονοϊό.

Απαντώντας σε ερώτημα για την Εκκλησία και τον συγχρωτισμό που παρατηρείται ακόμα στους Ιερούς Ναούς, ο καθηγητής έστειλε μήνυμα στην Ιερά Σύνοδο που συνεδριάζει αύριο (Δευτέρα): «Ελπίζουμε να πάρει τις σωστές αποφάσεις».

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com