Άννα Βαγενά: «Να γιατί η κοινωνικές παροχές και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας δεν ήταν ιδεοληψία»

0

Με αφορμή τις εξελίξεις σχετικα με την εξάπλωση του κορωναιού στη χώρα μας και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Αννα Βαγενά, έκανε την εξής δήλωση:

«Να γιατί οι κοινωνικές παροχές και η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας δεν ήταν ιδεοληψία. Έπρεπε να έρθει η πανδημία του κορονοϊού για να καταλάβει η ΝΔ και η κυβέρνησή της την ορθότητα αυτής της πολιτικής.

Για αυτό καλούμε άμεσα τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Μηταράκη, να αναστείλει την απόφασή του για τη μη απόδοση επιδομάτων στους πρόσφυγες. Άλλωστε, τα χρήματα αυτά προέρχονται από την Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες και την ΕΕ και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ζω και εργάζομαι στο κέντρο της Αθήνας επί είκοσι χρόνια και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο. Στη διάρκεια των είκοσι αυτών χρόνων, έχω βιώσει όλη την πορεία της μεταναστευτικής κρίσης από την πρώτη φάση της, τότε που έρχονταν οικονομικοί μετανάστες από χώρες των Βαλκανίων.

Είμαι βέβαιη ότι ο μοναδικός τρόπος προστασίας της κοινωνίας μας είναι η ομαλή ενσωμάτωση όσων μεταναστών ή προσφυγών έχουν αναγκαστεί να έρθουν στον τόπο μας και παραμένουν σε αυτόν. Η περιθωριοποίησή τους είναι τραγικό λάθος. Σε όσες περιόδους είχανε μείνει χωρίς κρατική μέριμνα, η παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας είχε αυξηθεί κατακόρυφα και εμείς οι κάτοικοί του βιώναμε τραγικές καταστάσεις.

Όταν η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων λάμβανε κρατική βοήθεια είτε με το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είτε με άλλα κοινωνικά επιδόματα (ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου, απόδοση ΑΜΚΑ) κ.α., που είχε θεσπίσει η κυβέρνησή μας, ζούσαν ειρηνικά ανάμεσά μας και δεν δημιουργούσαν κανένα πρόβλημα στον κοινωνικό ιστό.

Επίσης, καλώ τον Υπουργό Υγείας, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον Δήμαρχο Αθηναίων να ενεργήσουν άμεσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τοξικομανών στο κέντρο της Αθήνας. Θέτουν σε κίνδυνο, σε συνάρτηση με τον κορονοϊο, τη δημόσια υγεία. Ας εφαρμοστεί κάποιο έκτακτο σχέδιο με ελεγχόμενους χώρους χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Εύχομαι και ελπίζω με όλη μου την ψυχή αυτή η πανδημία να λήξει όσο το δυνατό γρηγορότερα και με λιγότερες επιπτώσεις για όλο τον πλανήτη. Επειδή, όμως, έτσι κι αλλιώς οι επιπτώσεις στην οικονομία φαίνεται ότι θα είναι πολύ σοβαρές, ας μεριμνήσει από τώρα η κυβέρνηση, ώστε να μην υποστούνε τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα καταστροφή, ανάλογη με εκείνη που υπέστησαν στην κρίση του 2010.

Εμείς, ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία. Τότε η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ μας ειρωνεύονταν ότι εφαρμόζουμε επιδοματική πολιτική φιλοδωρημάτων. Τους ευχόμαστε να μην βρεθούν στην ίδια θέση.

Εμείς, πάντως, σαν αντιπολίτευση τώρα δεν θα τους ειρωνευόμαστε για τα τυχόν επιδόματα που θα δώσουν, αλλά αντιθέτως θα τους το ζητούμε επιτακτικά”.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com