Ν. Φίλης; «Θέλουμε κυβέρνηση με προοδευτικό, οικολογικό και κοινωνικό πρόσημο» (φωτ.)

0

Στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει ξανά, διορθώνοντας τα λάθη του, με προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες με κόμματα και χώρους πλην της δεξιάς, εξέφρασε το απόγευμα της Δευτέρας από τη Λάρισα ο πρώην υπουργός Παιδείας, βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Ο κ. Φίλης μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που διοργάνωσε το Τμήμα Παιδείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος, με θέμα τις εξελίξεις στην εκπαίδευση και την κοινωνία, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού σχολείου Λάρισα.

Μιλώντας νωρίτερα στους δημοσιογράφους, ο Νίκος Φίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας οτι επαναφέρει μνημονιακές και αντιλαικές ρυθμίσεις, στην εργασία, την παιδεία και άλλους τομείς της ζωής, εκτιμώντας οτι όσο πιο γρήγορα γίνουν εκλογές τόσο θα γλιτώσουμε καταστροφές.

Τόνισε παράλληλα οτι ο λαός έκανε θυσίες για να βγει η χώρα από τα μνημόνια και επεσήμανε πως η χώρα χρειάζεται μια παραγωγή ανασυγκρότηση και μια δημοκρατική αναγέννηση.

Μιλώντας για τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα πήρε μια λαϊκή εντολή στις εκλογές για να διορθώσει τα λάθη του και να ξαναγίνει κυβέρνηση με προγραμματικές συγκλήσεις και συνεργασίες.

btr

«Θέλουμε κυβέρνηση με προοδευτικό οικολογικό, κοινωνικό πρόσημο» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για τις συγκλίσεις και συνεργασίες με άλλα κόμματα που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η ατζέντα για τα προβλήματα και τις λύσεις πρέπει να συζητηθούν δημόσια και να δοθεί χρόνος, ώστε να υπάρξουν στέρεες συγκλήσεις με όλες τις δυνάμεις, προσωπικότητες και κόμματα εκτός της Δεξιάς.

Αναφορά έκανε ο Νίκος Φίλης στη νεολαία, ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντας οτι βλέπουμε έναν αυταρχισμό της κυβέρνησης που έχει στοιχεία ρατσισμού εις βάρος των νέων και κατήγγειλε το περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, όταν αστυνομικός έβγαλε όπλα εναντίον φοιτητών.

btr

Ρεπορτάζ – Φωτογραφίες : Μενέλαος Κατσαμπέλας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com