Τμ. Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ: Να ανατραπεί ο ξενοφοβικός σχεδιασμός της κυβέρνησης

0

«Η Ruqia βγήκε από τη λίστα των επιστροφών» – «Θα συνεχίσουμε ώστε να ανατραπεί ο ξενοφοβικός σχεδιασμός της κυβέρνησης που έχει καταδικαστεί ακόμα και από τα θεσμικά όργανα της συντηρητικής Ε.Ε.», τονίζει το Τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ:

«Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα που καλλιεργεί η ακροδεξιά ρητορική και δίνει το θάρρος στα τάγματα εφόδου των ακροδεξιών να δρουν ανενόχλητα στη Λέσβο και να κάνουν face control και να ξυλοκοπούν πρόσφυγες και εργαζόμενους είναι σε πλήρη εναρμόνιση με την στοχοποίηση προσφύγων και μεταναστών που επιχειρεί η κυβέρνηση προκειμένου να νομιμοποιήσει το σχέδιό της για κλειστά κέντρα – φυλακές. Στρατόπεδα συγκέντρωσης που θα κρατούνται όλοι ανεξαιρέτως έως και 36 μήνες, για τις μαζικές απελάσεις μετά από εικονικές εξετάσεις των αιτημάτων ασύλου.

Η 19χρονη Ruqia την οποία η Ν.Δ. αποφάσισε να απελάσει χωρίζοντάς την από την οικογένειά της και ίδια καταγγέλλει την βάναυση κακοποίησή της στο Α.Τ. οπού κρατείτο είναι ένα ακόμα από τα πολλά θύματα αυτής της απάνθρωπης πολιτικής.

Με την δημοσιότητα που δόθηκε και τις άμεσες παρεμβάσεις από όλες τις αριστερές, οικολογικές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης η εξόφθαλμη αυθαιρεσία απετράπη. Η Ruqia βγήκε από τη λίστα των επιστροφών. Μια μικρή αλλά όχι ασήμαντη νίκη. Θα συνεχίσουμε ώστε να ανατραπεί ο ξενοφοβικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης που έχει καταδικαστεί ακόμα και από τα θεσμικά όργανα της συντηρητικής Ε.Ε.».

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com