«7 μήνες Μητσοτάκης – Να η πραγματικότητα που ζουν οι Αθηναίοι» (βίντεο)

0

Με γενικολογίες, κάλυψη της αστυνομικής αυθαιρεσίας και ατεκμηρίωτη λάσπη σχετικά με τον διαγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες επέλεξε να απαντήσει ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στην επίκαιρη επερώτηση που κατέθεσαν 68 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και την αύξηση της εγκληματικότητας

Την επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τα «συνεχή φαινόμενα αστυνομικής βίας και την αύξηση της εγκληματικότητας» απάντησε τη Δευτέρα 10/2 στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλαν το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερασπιστεί «το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια,τη δημοκρατία τη σαφή και κατηγορηματική επιθυμία του ελληνικού λαού μας για νόμο και τάξη στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι των λίγων και ισχυρών».

Το βίντεο του Left.gr που κατέθεσε στα πρακτικά ο Γιάννης Ραγκούσης

Όπως ανέλυσαν οι επερωτώντες βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και αύξηση της εγκληματικότητας.

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατέθεσε μάλιστα στη Βουλή ένα πολύ σύντομο βίντεο με εικόνες που κατέγραψε το Left.gr και ο Άγγελος Καλοδούκας (συμπεριλαμβάνεται και ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ) από δρόμους του κέντρου στους οποίους έχει μετακινηθεί η παραβατικότητα. Ένα βίντεο που, όπως τόνισε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, «πιστοποιεί πως η πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας έχει τέτοια “αποτελέσματα”, όπως τα αποτελέσματα που έχει κάποιος που πιέζει από τη μια μεριά ένα μπαλόνι γεμάτο αέρα. Το μόνο που καταφέρνει είναι απλώς να μεταφέρει τον αέρα που έχει μέσα το μπαλόνι προς την άλλη πλευρά του». «Δεν μειώνουν την εγκληματικότητα και την παραβατικότητα, απλώς τις μετακινούν», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Ραγκούσης.

Ο Γ. Ραγκούσης κατηγόρησε την κυβέρνηση για γκεμπελικού τύπου προπαγάνδα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, «ακριβώς ίδια με αυτήν που διαχρονικά χρησιμοποιούσαν τα κάθε λογής και ιδιότητας μισθοφόροι της δεξιάς και της ακροδεξιάς». Τόνισε ότι η κυβέρνηση χειρίζεται τα προβλήματα της ασφάλειας, εντελώς επικοινωνιακά και με σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα και ότι δίνει «αστυνομικό θέαμα στους πολίτες γιατί δεν μπορεί να τους δώσει ανάπτυξη, παιδεία και πολιτισμό». «Το δόγμα σας δεν είναι τελικά το δόγμα “νόμος και τάξη” αλλά “αστυνομικός λαϊκισμός και μπίζνες”, είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Ραγκούσης.

Ο ύποπτος διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες και η αήθης επίθεση Χρυσοχοΐδη

Ο Γ. Ραγκούσης στάθηκε επίσης “στον ύποπτο διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ και πλέον” λέγοντας ότι “η πρώτη απόφαση Μητσοτάκη μόλις ανέλαβε καθήκοντα δεν ήταν ούτε για τα εθνικά θέματα, ούτε για την κοινωνία: Μόλις αναλάβατε σπεύσατε να ακυρώσετε έναν διαγωνισμό εγκεκριμένο από την ΕΕ, που βρισκόταν στο τελικό του στάδιο και που εξασφάλιζε τη συμμετοχή δεκάδων εταιρειών, είπε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε: “εσείς προχωράτε σε ένα νέο διαγωνισμό που αλίμονό σας εάν τελικά επιβεβαιωθεί ότι θα επιτρέψει μόνο σε μία ή ελάχιστες εταιρείες να καταθέσουν προσφορά. Κανονίστε, γιατί έτσι όπως το πάτε θα έχετε άσχημα ξεμπερδέματα” προειδοποίησε ο Γ. Ραγκούσης.

Ο διαγωνισμός για τα έγγραφα ασφαλείας είναι ακέραιος, τόνισε στην καταληκτική ομιλία του επί της επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Νωρίτερα, στο πλαίσιο της δευτερολογίας της, η προκάτοχός του, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ) είχε υποστηρίξει ότι κάποιοι «πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς» τον κ. Χρυσοχοΐδη για την πορεία του προηγούμενου διαγωνισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες. Ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε για τον διαγωνισμό μας, τόνισε η κα Γεροβασίλη.

Όπως παρατήρησε ο κ. Χρυσοχοΐδης, «ούτε εγώ έχω πάρει καταγγελία για το παρόντα διαγωνισμό. Το θέμα είναι εσείς, τι υιοθετείτε;» ρώτησε την κα Γεροβασίλη. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, το ερώτημα (του ΣΥΡΙΖΑ) «καταλήγει να είναι πόσες εταιρίες θα ‘ρθούνε. Θα το δούμε συντόμως, όταν θα κατατεθούν οι προσφορές, εάν θα δουλέψει ο ανταγωνισμός. Εγώ πιστεύω ότι θα δουλέψει ο ανταγωνισμός, διότι ο διαγωνισμός είναι ακέραιος» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μη μπορώντας να εξηγήσει γιατί το πρώτο του μέλημα, τις πρώτες κιόλας μέρες που ανέλαβε το Υπουργείο, ήταν η ακύρωση του διαγωνισμού και γιατί στο νέο διαγωνισμό που επαναπροκήρυξε φέρεται να εισήγαγε «φωτογραφικές» προδιαγραφές που μειώνουν τον ανταγωνισμό και αυξάνουν το κόστος, ο κος Χρυσοχοΐδης, άφησε επίσης αιχμές για δήθεν καταγγελίες κατά του διαγωνισμού ΣΥΡΙΖΑ …7 μήνες μετά την ακύρωσή του ενώ ταυτόχρονα τις χαρακτήρισε «μη σοβαρές». Αν και κλήθηκε επανειλημμένα και κατηγορηματικά να καταθέσει όποια τυχόν στοιχεία διαθέτει κατά τη συζήτηση στη Βουλή, ουδέν κατέθεσε.

Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι από τις 19/4/2019, «έως που φύγαμε από την κυβέρνηση, δεν ξέρω τι καταγγελίες ήρθαν σε εσάς, αλλά καμία διαμαρτυρία δεν υπήρξε, κανένα δημοσίευμα, καμία εταιρεία δεν διαμαρτυρήθηκε. Ίσα-ίσα, κρίθηκε αντικειμενικός και διαφανής ο διαγωνισμός μας». Απευθυνόμενη μάλιστα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είπε: «Δείτε μόνος σας το διαγωνισμό, διότι κάποιοι σας πληροφορούν ελλιπώς ή λάθος ή ψευδώς. Όμως η σπουδή την πρώτη ημέρα να σταματήσει αυτός ο διαγωνισμός, που αποδεδειγμένα δεν είχε πρόβλημα, εγείρει κάποιες υποψίες, όχι σε μένα κατ’ ανάγκην» είπε η κα Γεροβασίλη.

«Τρόμος και Πάταξη

Όπως είχε αναφέρει στην πρωτολογία της η Όλγα Γεροβασίλη: «Η Νέα Δημοκρατία σε ελάχιστο χρόνο κατάφερε να αμαυρώσει την Ελληνική Αστυνομία. Όμως, η αστυνόμευση δεν γίνεται ούτε μπροστά στις κάμερες, ούτε για τις κάμερες. Η αστυνόμευση χρειάζεται εις βάθος ανάλυση, ολιστική αντεγκληματική πολιτική και συνέργεια με τους κοινωνικούς φορείς. Η ασφάλεια είναι κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα των πολιτών σε μια ευνομούμενη πολιτεία.

Σε καμία περίπτωση η ασφάλεια ΔΕΝ μπορεί να καταλήγει να σερβίρεται ως τηλεοπτικό υποπροϊόν, με τις κάμερες στημένες έξω από τις καταλήψεις για να αναμεταδώσουν ζωντανά την όποια «επιχείρηση». Παραβιάζεται έτσι κάθε αρχή αστυνόμευσης και τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των αστυνομικών που επιχειρούν! Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρχαν ούτε κάμερες, ούτε φιέστες. Υπήρχε όμως επιχειρησιακό σχέδιο και πρόληψη της εγκληματικότητας».

Όταν στις αρχές Δεκεμβρίου, καταθέταμε την επίκαιρη επερώτηση για την αύξηση της εγκληματικότητας και την έξαρση της αστυνομικής αυθαιρεσίας, δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ το καθοδικό σπιράλ ανασφάλειας – γενικευμένης ανασφάλειας – στο οποίο έχει βυθίσει τη χώρα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είπε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Όπως ανέφερε, η ΕΛΑΣ, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξάρθρωσε στα Εξάρχεια εγκληματικές συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών ενώ ο τουρισμός στην Αθήνα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, λόγω και του αισθήματος ασφάλειας που είχε εμπεδωθεί στην πρωτεύουσα, ενώ μειώθηκε κατά 30% η βαρύνουσα εγκληματικότητα μεταξύ 2015 και 2019. Εμείς αφήσαμε την ΕΛΑΣ να κάνει τη δουλειά της η οποία δεν είναι “να ξεγυμνώνει νέους ανθρώπους εν μέση οδώ”, “να ξυλοκοπεί φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούν το άνοιγμα της σχολής τους” ούτε “να λειτουργεί ως συμπληρωματικός μηχανισμός ακροδεξιών στοιχείων” είπε ο κ. Χαρίτσης.

Η απάντηση Τζανακόπουλου στις αστήρικτες κατηγορίες Χρυσοχοΐδη

Όπως προαναφέραμε, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ισχυρίστηκε νωρίτερα ότι ο διαγωνισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τις ταυτότητες ήταν «πολλαπλά ατελής» και για αυτό επαναπροκηρύχθηκε. «Όταν πήγα στο υπουργείο, είχα τρεις καταγγελίες για τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά δεν ανέφερα τίποτα, διότι ξέρω τι γίνεται σε αυτούς τους διαγωνισμούς», είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι ο προηγούμενος δεν περιλάμβανε από την αρχή την “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”. Όπως είπε, δεν αγοράζουμε ταυτότητα, αλλά κάρτα πολίτη (χρήση για ΕΦΚΑ, εφορία κά) που θα φέρει εξοικονόμηση 05% – 0,7% στο ΑΕΠ.

Για το κεντρικό θέμα της επερώτησης, ο Μ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι για τα περιστατικά βίας που ονοματίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «πλέον δεν έχουμε φέικ νιους αλλά φέικ στόρις, σενάρια ολόκληρα, που σκαρφίζονται ορισμένοι». 

Απευθυνόμενος μάλιστα στους επερωτώντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Επικαλείστε ανύπαρκτη έξαρση αστυνομικής βίας και δεν μιλάτε για τη βία κατά της αστυνομίας. Τριάντα εργαζόμενα παιδιά είναι στα νοσοκομεία “από πλημελληματικούς τσιμεντόλιθους, δικαιωματικά στειλιάρια και εφηβικές μολότοφ”», χωρίς να δώσει απαντήσεις για τα συνεχόμενα κρούσματα αστυνομικής καταστολής. 

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Δημ. Τζανακόπουλος τονίζοντας ότι ο Μ. Χρυσοχοΐδης «έκανε αυτό που κάνει καλά εδώ και επτά μήνες: να λέει ψέματα, να διαστρεβλώνει, και να κάνει αήθεις, αστήρικτες, και ψευδείς  καταγγελίες κατά πρώην υπουργών». « Έχετε υποχρέωση να δώσετε στη δημοσιότητα τις καταγγελίες που είπατε ότι πετάξατε ή να ανακαλέσετε», είπε ο κοιν. εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό. Στη συνέχεια, ο Δημ. Τζανακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο κ. Μητσοτάκης επένδυσε σε ένα λόγο που αντιγράφει όλα τα συνθήματα, τη θεματολογία, το ύφος, και τις πρακτικές  της εναλλακτική δεξιάς επειδή θεωρεί πως μέσω αυτής της πολιτικής επιλογής θα αποκτήσει πρόσβαση στα λαϊκά στρώματα», ανέφερε επίσης ο

·       Εσείς κ. Χρυσοχοΐδη προσφερθήκατε να παίξετε το ρόλο του πολιορκητικού κριού της ολοκλήρωσης αυτής της ακροδεξιάς μετατόπισης.

·       Εκπροσωπείτε ό,τι πιο αντικοινωνικό στο σύγχρονο κόσμο.

·       Έχετε μπερδέψει την αστυνομοκρατία με την αστυνόμευση.

·       Έχετε καταφέρει μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να καταγραφείτε ως ο υπουργός των βασανιστηρίων, της ταπείνωσης, των ξεγυμνωμάτων και των παράνομων παρακολουθήσεων.

·       Η άλλη όψη της άκρας δεξιάς ήταν πάντοτε η πολιτική απάτη. Και γι’ αυτό είμαστε πάρα πολύ καχύποπτοι για όσα ετοιμάζετε με το διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες.

·       Για εμάς η ακύρωση του διαγωνισμού δεν ήταν καθόλου τυχαία από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησής σας.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com