Αλ. Τσίπρας: Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο πιο επίκαιρος, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ

0

«Στις μέρες μας, που η ακροδεξιά και οι υμνητές των ναζί επιδιώκουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, οδηγώντας τη παγκόσμια κοινότητα σε καταστροφικά μονοπάτια, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της ίδιας της Ιστορίας»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει στο μήνυμά του για τη Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος:

Σήμερα, Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος και Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, θυμόμαστε τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αποδίδουμε φόρο τιμής στα θύματα που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, στεκόμαστε με δέος μπροστά σε όσες και όσους έσωσαν, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους, τους διωκόμενους από τους ναζί και τους συνεργάτες τους.

Στις μέρες μας, που η ακροδεξιά και οι υμνητές των ναζί επιδιώκουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, οδηγώντας τη παγκόσμια κοινότητα σε καταστροφικά μονοπάτια, οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της ίδιας της Ιστορίας. Ενισχύοντας την ιστορική μνήμη και αλήθεια, απέναντι στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το μίσος, απέναντι στις θεωρίες και τις πρακτικές των διακρίσεων. Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν είναι μόνο πιο επίκαιρος από ποτέ, αλλά και πιο αναγκαίος από ποτέ.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αφιέρωμα στην πρωτοβουλία του Ν. Βούτση να λειτουργήσει Μόνιμη Ελληνική Έκθεση στο Μουσείο του Άουσβιτς

Αλ. Χαρίτσης: Ημέρα μνήμης σήμερα για τα εκατομμύρια Θύματα του Ολοκαυτώματος

«Ημέρα μνήμης σήμερα για τα εκατομμύρια Θύματα του Ολοκαυτώματος, ανάμεσά τους και τους χιλιάδες Έλληνες Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Αλλά και όσους, με κίνδυνο της ζωής τους, έσωσαν πολλούς Εβραίους συμπολίτες τους από τον θάνατο.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε που μπορεί να οδηγηθεί μία κοινωνία αν αφήσουμε να επικρατήσει η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και ο φόβος για το διαφορετικό. Τιμάμε τα θύματα του Ολοκαυτώματος με την έμπρακτη αλληλεγγύη μας σε όσους βιώνουν σήμερα την καταδίωξη και τον ξεριζωμό», αναφέρει σε μήνυμά του ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com