Δ. Βίτσας: «Γρήγορα και πάλι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου»

0

«Θέλουμε πολύ γρήγορα να γίνει και πάλι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στο πλευρό του, για την ανάταξη της οικονομίας και τη δίκαιη ανάπτυξη της χώρας», τόνισε το Σάββατο από τη Λάρισα ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, με αφορμή την απογευματινή και βραδινή του παρουσία διαδοχικά σε Τύρναβο και Ελασσόνα, από κοινού με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση, ο κ. Βίτσας ανέφερε:

«Συμπληρώνονται σήμερα 5 χρόνια από τον Ιανουάριο του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας. Τότε βρήκε μια οικονομία και μια χώρα υπό χρεοκοπία, εντός των μνημονίων και όταν έχασε τις εκλογές του 2019, την άφησε εκτός μνημονίων και σε σταθερή ανάκαμψη. Παράλληλα, διατήρησε ένα πολύ υψηλό ποσοστό, της τάξεως του 31,5 %, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο που έχει ποτέ κατακτήσει αριστερό κόμμα στον τόπο.

Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα έχουν δυστυχώς προκύψει νέα προβλήματα στη χώρα σε πολλά ζητήματα, όπως η ένταση στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, οι σχέσεις μας με την Τουρκία, η έξαρση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, αλλά και σε οτι αφορά την ίδια τη Δημοκρατία που παρουσιάζει οπισθοχώρηση».

Ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στην χθεσινή ψήφιση του νέο εκλογικού νόμου τον οποίο χαρακτήρισε «υπερενισχυμένη αναλογική, ενάντιο στην αρχή της ισότητας της ψήφου, που συμπλέει με οτι βολεύει το οικονομικό σύστημα».

«Η Νέα Δημοκρατία μέσα σε μόλις 6 μήνες παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο, την συμμαχία της με τα υψηλά οικονομικά συμφέροντα και τους big 4 των ΜΜΕ. Στόχος μας είναι αυτή η πολιτική να μην κρατήσει πολύ. Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προοδευτικές δυνάμεις να γίνουν γρήγορα και πάλι κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και την δίκαιη ανάπτυξη της χώρας», συνέχισε ο Δημήτρης Βίτσας.

«Ηδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυξήσει ραγδαία την οργανωτική του δύναμη, τόσο στο κόμμα όσο και στη νεολαία, καλώντας όποιον πολίτη το επιθυμεί να ενταχθεί στις δυνάμεις του. Υποστηρίζω χαρακτηριστικά οτι το πιο αναπτυξιακό και παραγωγικό που μπορεί κάποιος να κάνει σήμερα για την πατρίδα του, είναι να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ο κ. Βίτσας επισήμανε οτι μπορεί ως αντιπολίτευση η Ν.Δ. να κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ οτι άνοιξε τα σύνορα στους πρόσφυγες, αλλά αυτή λειτουργεί ως κυβέρνηση «ανοιχτών συνόρων».

«Τα κλειστά κέντρα θα φέρουν μόνο εντάσεις», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός και συμπλήρωσε πως η Ελλάδα φτάνει στο μέγιστο διαχειρίσιμο όριο προσφύγων – μεταναστών, αριθμός που κατά τη γνώμη του είναι οι 100.000.

Καταλήγοντας ο Δημήτρης Βίτσας, ανέφερε οτι «αφού επί 6 μήνες η κυβέρνηση άλλαζε διαδοχικά τους υπεύθυνους για το προσφυγικό, πηγαίνοντας από τον Κουμουτσάκο στον Χρυσοχοίδη, μετά στον Στεφανή και στη συνέχεια στον Παναγιωτόπουλο, για να επανιδρύσει τελικά το υπουργείο που είχε καταργήσει το περασμένο καλοκαίρι και να αναλάβει ο κ. Μηταράκης, έχω να τους απαντήσω με ένα τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου που έλεγε «Αντε και καλή τύχη, μάγκες»!

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου, τον Δημήτρη Βίτσα συνόδευαν η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισα, Αννα Βαγενά, ο αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Βασίλης Ζωγράφος και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βουλγαρίδης.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Μενέλαος Κατσαμπέλας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com