«Μέγιστη πρόκληση να κουνάει το δάχτυλο για την περιφερειακή ειρήνη ο κ. Ερντογάν», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

0

Στις «συμβουλές» προς την Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντιδρά έντονα η Κουμουνδούρου.

«Mέγιστη πρόκληση ο Πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει συμβουλές στην Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη στιγμή που ο κ. Ερντογάν «έχει επιλέξει το δρόμο της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των μονομερών παράνομων ενεργειών», αλλά και «ειδικά αφού απέφυγε όλες τις προτάσεις της Ελλάδας, μετά το 2016, για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας», η Ελλάδα δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά το σχόλιο του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αποτελεί μέγιστη πρόκληση ο Πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει συμβουλές στην Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα τη στιγμή που έχει επιλέξει το δρόμο της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των μονομερών παράνομων ενεργειών.

Ειδικά δε αφού απέφυγε όλες τις προτάσεις της Ελλάδας, μετά το 2016, για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γείτονα στην επιστροφή της σε λογικές του 20ου – όπου οι εξελίξεις στην περιοχή μας αποτελούν “παιχνίδι”.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδας από τη Διαδικασία του Βερολίνου και τις εν προκειμένω κυβερνητικές ευθύνες, κοινή εθνική επιλογή όλων των ελληνικών δυνάμεων αποτελεί η προάσπιση – στο ακέραιο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com