ΣΥΡΙΖΑ: Ευφάνταστες δικαιολογίες από Δένδια – Καμία σχέση με την πραγματικότητα

0

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως «ευφάνταστες δικαιολογίες», τα όσα ειπώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών. Λόγια που «δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αναδεικνύουν την απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να καλύψει τα λάθη και την αδράνειά της».

Μάλιστα, στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν την ενεργητική εξωτερική πολιτική που ασκήθηκε από τη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια. «Πολιτική που κατέστησε πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή την Ελλάδα και οδήγησαν στη συμμετοχή της σε σειρά πρωτοβουλιών όπως η Διάσκεψη του Παλέρμο, που ο κ. Δένδιας ξεχνάει».

«Η Διαδικασία του Βερολίνου δεν άρχισε το 2015 αλλά τον Ιούλιο του 2019 με επίσημη πρόταση του ειδικού Απεσταλμένου του ΟΗΕ, Ghassan Salame, για την ειρήνη στη Λιβύη, μετά την αναζωπύρωση των συγκρούσεων τον Απρίλιο 2019. Και ουδεμία σχέση έχει με άλλες Διασκέψεις.

Η Διάσκεψη του Βερολίνου του 2015 αποτέλεσε διακριτή διαδικασία που ολοκλήρωσε τους στόχους της με τη συμφωνία ειρήνης του Skhirat το Δεκέμβριο 2015. Επιμένει ο κ. Δένδιας τέλος να υποκρύπτει, ότι 5 χώρες που δεν συμμετείχαν το 2015, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Αλγερίας και του Κονγκό, θα συμμετάσχουν την Κυριακή, σε αντίθεση με την Ελλάδα που θα είναι απούσα με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη», καταλήγουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το βίντεο:

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com