Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το σχολείο δεν θα γίνει κατηχητικό

0

«Καμία επιπλέον χαμένη ώρα για τους νέους και τις νέες μαθήτριες για θρησκευτική κατήχηση. Καμία σχέση εκκλησίας και σχολείου»

«Μετά την αφίσα ενάντια στις αμβλώσεις που στήριξαν οι ακροδεξιοί κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας και ακραία συντηρητικοί κύκλοι της Εκκλησίας, έρχεται τώρα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, να καταργήσει την αργία των Τριών Ιεραρχών και να την αντικαταστήσει με εκδηλώσεις που θυμίζουν εποχές υποχρεωτικής κατήχησης των μαθητών» αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνει, «την στήριξη του σε αυτή την «πρωτοποριακή» πρόταση της Ν. Κεραμέως, που τόσο πολύ ακουμπάει τα ενδιαφέροντα και της ανησυχίες της νέας γενιάς, δεν άργησε να δώσει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες»».

«Είναι ξεκάθαρο πως ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν μπορεί να κατανοήσει το μόχθο που καταβάλει κάθε νέος και νέα μαθητής και μαθήτρια να αντεπεξέλθει σε ένα σχολείο φυλακή και μια εκπαιδευτική διαδικασία πλήρως αναχρονιστική και αποστειρωμένη που δεν έχουν τα χρήματα να πληρώσουν τα κολέγια που ιδρύει η Νίκη Κεραμέως.

Καμία επιπλέον χαμένη ώρα για τους νέους και τις νέες μαθήτριες για θρησκευτική κατήχηση. Καμία σχέση εκκλησίας και σχολείου. Το σχολείο θέλουμε να παράγει ανθρώπους με σφαιρική και ουσιαστική μόρφωση» καταλήγει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com