Μετά το μπάχαλο στο προσφυγικό επανιδρύουν το υπουργείο

0

Μετά την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ενσωμάτωσή του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τις παλινωδίες στο προσφυγικό και το «μπαλάκι» των αρμοδιοτήτων σε κυβερνητικά πρόσωπα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ίδρυση υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου! – «Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό», το καυστικό σχόλιο του Αλ. Τσίπρα

Σε μία προσπάθεια να διορθώσει τους λάθους χειρισμούς της στο προσφυγικό – μεταναστευτικό προχωράει η κυβέρνηση, καθώς επανιδρύει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Τη θέση του υπουργού αναλαμβάνει ο βουλευτής Χίου Παναγιώτης Μηταράκης. Όπως είπε ο κ Πέτσας η ίδρυση του νέου υπουργείου έγινε κατόπιν απόφασης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναπληρωτής υπουργός στο νέο υπουργείο αναλαμβάνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Τις αρμοδιότητες του κυρίου Μηταράκη στο υπουργείο εργασίας αναλαμβάνει ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης.

Η ορκωμοσία αναμένεται σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Αλ. Τσίπρας για το «μπάχαλο» και την «γκάφα ολκής»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε την απόφαση της κυβέρνησης:

«Τα συγχαρητήριά μου στον κ. Μητσοτάκη που του πήρε τελικά μόνο έξι μήνες και εφτά μέρες για να καταλάβει το μπάχαλο που δημιούργησε στο προσφυγικό και πόσο γκάφα ολκής ήταν η απόφασή του να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στη χώρα με τις μεγαλύτερες ροές προσφύγων και μεταναστών σε όλη την Ευρώπη.»

Αλ. Χαρίτσης: «Χαοτική η κατάσταση που δημιουργεί η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ στο προσφυγικό – Ο κ. Μητσοτάκης προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε»

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό και προχωρά στην επανασύσταση του υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε”, διαμηνύει σε on camera δήλωσή του ο βουλευτής Μεσσηνίας και Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. “Τοποθετεί μάλιστα ως επικεφαλής του τον κ. Μηταράκη, προκειμένου να σταματήσει το άλλο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις εσωτερικές κόντρες στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας”, τονίζει ο ίδιος.

Ελπίζουμε τουλάχιστον να πείσει για την κίνησή του αυτή και τον υπουργό του κ. Χρυσοχοϊδη που μόλις προ δύο μηνών δήλωνε ότι δεν χρειάζεται αυτόνομο υπουργείο Μετανάστευσης”, υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση της ΝΔ για “ανικανότητα”, η οποία δημιουργεί “χαοτική κατάσταση”.

Η πλήρης δήλωση:

Αφού προεκλογικά έσπειρε μισαλλοδοξία και ψέματα με τα οποία σήμερα ο ίδιος και τα στελέχη του είναι αντιμέτωποι σε όλη τη χώρα, αφού κατήργησε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αμέσως μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση, αφού άλλαξε πέντε αρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό, μέσα σε μόλις έξι μήνες διακυβέρνησης, αφού ανακοίνωσε τρία διαφορετικά σχέδια αποσυμφόρησης των νησιών χωρίς να λειτουργήσει κανένα, αφού εξήγγειλε κλείσιμο της Μόριας για να φθάσει σήμερα να έχει σχεδόν 30.000 ανθρώπους, ενώ στα τέλη του Ιουνίου ήταν λίγοι παραπάνω από 5.500, ο κ. Μητσοτάκης αναγνωρίζει με καθυστέρηση έξι μηνών το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει και προχωρά στην επανασύσταση του Υπουργείου που ο ίδιος κατήργησε. Και τοποθετεί μάλιστα ως επικεφαλής του τον κ. Μηταράκη, προκειμένου να σταματήσει το άλλο μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί με τις εσωτερικές κόντρες στην ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Ελπίζουμε τουλάχιστον να πείσει για την κίνησή του αυτή και τον υπουργό του κ. Χρυσοχοϊδη που μόλις προ δύο μηνών δήλωνε ότι δεν χρειάζεται αυτόνομο Υπουργείο Μετανάστευσης.

Εάν η χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργήσει η ανικανότητα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν ήταν τόσο σοβαρή, θα ήταν για γέλια”.

Γιώργος Ψυχογιός: Ομολογία πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της Ν.Δ. στο προσφυγικό

«Αποτελεί δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ η επανίδρυση του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής και ομολογία πλήρους αποτυχίας της πολιτικής της Ν.Δ. στο προσφυγικό» δηλώνει στο avgi.gr, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός.

«Μετά από περίπου 10 συσκέψεις για το προσφυγικό, 4 υπουργούς, έναν εθνικό συντονιστή που θα έλυναν όλα τα ζητήματα στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τις 40.000 εγκλωβισμένους πρόσφυγες στα νησιά τη στιγμή που επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν 17.000 στο σύνολο νησιών (5.500 στην Μόρια) φτάνουμε στο σημείο να ανακαλύψουμε την Αμερική, ότι πράγματι είναι απαραίτητο ένα υπουργείο μεταναστευτικής πολιτικής που θα συντονίζει όλα τα ζητήματα».

«Διέλυσαν όλο το πρόγραμμα που είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό για την αποσυμφόρηση, την μεταφορά στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς δομές, την ένταξη στην εργασία, την Παιδεία και την Υγεία και η χώρα υπέστη και διεθνή κατακραυγή για την εικόνα των νησιών και της ενδοχώρας αλλά και γιατί είχαμε ένα νομοσχέδιο που καταστρατηγεί δικαιώματα και είναι αδιέξοδο. Κατακραυγή υπήρχε και για τις δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. οι οποίες κινούνταν εκτός ευρωπαϊκής νομιμότητας και ανθρωπισμού”.

“Όλα αυτά λοιπόν τα είχαμε διαγνώσει εγκαίρως είχαμε πει ότι είναι κρίσιμη και απαραίτητη η επανίδρυση του Υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, ωστόσο τους πήρε 6 μήνες χαμένους για το προσφυγικό, στους οποίους έχασαν την ευκαιρία να συνεχίσουν την στρατηγική που υπήρχε ήδη και είναι εις βάρος των κατοίκων των νησιών και των προσφύγων».

«Η λειτουργία του Υπουργείου Μετανευστικής δεν λύνει από μόνη της προβλήματα. Αν πάει στην κατεύθυνση των κλειστών δομών της περικοπής δικαιωμάτων της υποβάθμισης της ένταξης δεν αρκεί από μόνη της».

Δ. Βίτσας: Πήρε 6 μήνες στους «πανέτοιμους» της ΝΔ να καταλάβουν τη βλακεία που έκαναν τον Ιούλιο του 2019

Ο βουλευτής Β2 Δυτ. Τομέα Αθηνών ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ρ/σ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 fm» τόνισε:

«….Πήρε 6 μήνες στους «πανέτοιμους» της ΝΔ να καταλάβουν τη βλακεία που έκαναν τον Ιούλιο του 2019.
Να καταλάβουν ότι το ΥΜΕΠΟ ήταν από τα πιο αναγκαία Υπουργεία που χρειάζονταν αυτή την περίοδο της όξυνσης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.
Από εκεί και πέρα, να ευχηθώ στον καινούργιο Υπουργό και υφυπουργό αυτό που έλεγε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος…”και καλή τύχη μάγκες..”»

Γ. Μπαλάφας: Κραυγαλέα αποδοχή για τον ερασιτεχνικό σχεδιασμό της κυβέρνησης

Δήλωση του Γιάννη Μπαλάφα, βουλευτή Νότιου Τομέα Αθήνας και πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής:

Η επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί κραυγαλέα αποδοχή για τον ερασιτεχνικό σχεδιασμό και την τυχοδιωκτική πολιτική της κυβέρνησης. Αυτοί που δήλωναν “έτοιμοι και με σχέδιο”, αυτοί που δημιούργησαν το “επιτελικό κράτος” για το “βόλεμα” των “άριστων” κομματικών τους φίλων, τώρα αποδέχονται ότι απλά σπατάλησαν έξη μήνες, ταλαιπώρησαν αδίκως τις τοπικές κοινωνίες και τους πρόσφυγες – μετανάστες, απομονώθηκαν ακόμη και από τους δικούς τους υποστηρικτές και σήμερα πλέον δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα υπαρκτό πρόβλημα.

Η επανίδρυση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από μόνη της δεν πρόκειται να δώσει λύσεις όσο στην κυβέρνηση επιμένουν σε λάθος πολιτικές. Φέρει τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης που προεκλογικά “έκανε τα στραβά μάτια” σε ακραίες ρατσιστικές και ξενοφοβικές εκδηλώσεις στις οποίες πρωτοστατούσαν στελέχη του.

Φέρει τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος σαν πρωθυπουργός ανέχεται κυβερνητικά στελέχη να προβαίνουν σε απαράδεκτες δηλώσεις κατά προσφύγων που θαλασσοπνίγονται.

Φέρει τεράστιες ευθύνες προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης όσο επιμένει στη δημιουργία κλειστών στρατοπέδων-φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλό θα ήταν έστω και τώρα ο κ. Μητσοτάκης να υιοθετήσει τις πολιτικές που έχει προτείνει και εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κ. Αρβανίτης: «Συγγνώμη, λάθος», κατόπιν εορτής

Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τακτικού μέλους της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων του Ε/Κ (LIBE), Κώστα Αρβανίτη:

Από την πρώτη στιγμή είχαμε καταγγείλει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στην αρμόδια Επιτροπή LIBE και στα άλλα ευρωπαϊκά όργανα την κατάργηση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η κριτική μας, η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, επιτέλους εισακούστηκε, αλλά και οργισμένοι που χρειάστηκε να περάσει τόσος καιρός και να μεσολαβήσουν ακόμη και ανθρώπινες απώλειες.

Τρέμουμε στην ιδέα πόσες ακόμα αποτυχίες της πολιτικής της το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη θα αναγκαστεί να διαχειριστεί με ένα «συγγνώμη, λάθος».

ΠΗΓΗ: left.gr

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com