Κυβέρνηση κατώτερη των προσδοκιών

0

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τις μονομερείς κινήσεις της Άγκυρας, την τυχοδιωκτική πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και το προβλέψιμο φιάσκο της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη επεξεργασίας μιας νέας εθνικής στρατηγικής που να απαντά στις ταχύτατα μεταβαλλόμενες συνθήκες και στην αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει την ανάγκη αυτή η εθνική στρατηγική, στιβαρή, αποφασιστική και φιλειρηνική, να προκύψει ει δυνατόν με συναίνεση. Κάτι τέτοιο περνά μέσα από τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και μέχρι τότε η κυβέρνηση πρέπει να απόσχει από τη δημιουργία τετελεσμένων.

Έχει μάλιστα ζητήσει να παγώσει το νομοσχέδιο για τη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις που έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι να υπάρξει απτή στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις.

Τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ δείχνουν ότι η κυβέρνηση τα δίνει όλα και μάλιστα άνευ ανταλλάγματος και εισπράττει τσάι και συμπάθεια…

Η κυβέρνηση, όμως, δεν δείχνει να καταλαβαίνει τέτοιες… λεπτές αποχρώσεις και προχωρά τον σχεδιασμό της σαν να μην τρέχει τίποτα.

Απορρίπτει, όπως προκύπτει, τη σίγουρη, ιδίως στη σημερινή συγκυρία, δοκιμασμένη και ενωτική λύση Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και ταυτόχρονα προωθεί με διαδικασίες εξπρές τον νέο εκλογικό νόμο με επαναφορά του μπόνους των πενήντα εδρών και ψήφιση την άλλη εβδομάδα. Κάνει, δηλαδή, ό,τι μπορεί για να ναρκοθετήσει κάθε προσπάθεια για εθνική συνεννόηση.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com