Αλ. Τσίπρας: Να ανασταλεί η ψήφιση του ν/σ για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ

0

Ο Αλ. Τσίπρας, όπως αναφέρει σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, του ζήτησε να αναστείλει τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα – Zήτησε σοβαρή τεκμηρίωση για το κόστος αγοράς των F35 – Κάθετα αντίθετος στην αλλαγή εκλογικού νόμου, ζητά ανανέωση της θητείας του Πρ. Παυλόπουλου και να σταματήσουν τα «προεδρικά καλλιστεία» από τη ΝΔ

Ο Αλ. Τσίπρας, όπως αναφέρει στη δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε στον Κυρ. Μητσοτάκη «τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία του από την εκκωφαντική σιωπή που επικράτησε κατά την επίσκεψη του, όχι μόνο από τον πρόεδρο Τραμπ αλλά από όλη την αμερικανική ηγεσία, απέναντι στην πιο σοβαρή κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας των τελευταίων 20 ετών».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναστείλει την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση της αμυντικής μας συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μέχρις ότου εξασφαλισθεί η έμπρακτη στήριξη στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Παράλληλα, του δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, αφού πρώτα όμως δοθεί σοβαρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα της αγοράς των F35 σε σχέση με το κόστος, καθώς δεν πρέπει να επαναλάβουμε μια αλόγιστη κούρσα εξοπλισμών, τώρα που βγήκαμε από την κρίση.

Για εκλογικό νόμο και ΠτΔ

Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για την πρόθεση του να αλλάξει εκ νέου τον εκλογικό νόμο. «Του εξέφρασα την κάθετη διαφωνία μας στην επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου», τονίζει ο Αλ. Τσίπρας, καθώς «σε μια περίοδο που απαιτούνται συνεννόηση, σύνθεση απόψεων και προγραμματικές συγκλίσεις, ο ίδιος δυστυχώς επιμένει στη λογική των μονοκομματικών κυβερνήσεων. Αυτών δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση».

Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από τον Κ. Μητσοτάκη, «δεδομένων και των συνθηκών που απαιτούν εθνική συνεννόηση, να σταματήσει τα καλλιστεία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Να επισπευστεί η ανανέωση της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου και αμέσως μετά να συγκληθεί το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν στο Μαξίμου: «Έλλειμμα κατανόησης» σε θέματα αμυντικής συνεργασίας

«Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να μην καταλαβαίνει ότι οι διεθνείς σχέσεις βασίζονται στο αμοιβαίο όφελος», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στο σχόλιο που έδωσαν στη δημοσιότητα κύκλοι του Μαξίμου. «Δεν είναι δίνω χωρίς να παίρνω, είναι δίνω και παίρνω», προσθέτουν από την Κουμουνδούρου. «Ας ελπίσουμε αυτό το έλλειμμα κατανόησης να μην έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια», καταλήγουν.

Νωρίτερα, κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι «ο κ. Τσίπρας δεν ξέρει τι σημαίνει να είσαι σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος. Ούτε πόσο σημαντικό είναι αυτό για την πατρίδα μας, την ώρα που υπάρχει έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή μας».

Χαρακτήρισαν επίσης, λανθασμένο το αίτημα του κ. Τσίπρα για αναστολή της αναβάθμισης της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που όπως τονίζουν «η Ελλάδα ενισχύει τις συμμαχίες της και την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεών της». Μάλιστα υπογράμμιζαν πως «ο κ. Τσίπρας αντιπολιτεύεται ακόμη και τον εαυτό του», καθώς όπως λένε, ο ίδιος είχε προχωρήσει στη διαπραγμάτευση αυτής της αμυντικής συνεργασίας.

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com