Με μηνύσεις και συλλήψεις προσπαθούν να σπάσουν την απεργία στον ΟΤΕ

0

Λίγες ώρες μετά την κατάθεση μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου από το Δ.Σ. του ΟΤΕ, με την κατηγορία ότι απεργοί και συνδικαλιστές «αποκλείουν κτίρια και εμποδίζουν εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους», συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη πέντε απεργοί εργαζόμενοι της εταιρείας

Με κλιμάκωση του αυταρχισμού απαντάει η διοίκηση του ΟΤΕ στον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων του ομίλου που προκηρύχθηκε μετά τις απολύσεις εργαζομένων και με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας,

Σε πλήρη ταύτιση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά των απεργιών, η εργοδοσία ανακοίνωσε την Τρίτη 7/1 ότι προχωρά σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου «για να αντιμετωπίσει το αντιδημοκρατικό φαινόμενο του αποκλεισμού κτιρίων από μερίδα συνδικαλιστών» (διαβάστε αναλυτικά).

Συλλήψεις εργαζομένων-απεργών του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη

Λίγο αργότερα, το απόγευμα της Τριτης, πέντε απεργοί εργαζόμενοι στην ΟΤΕ συνελήφθησαν στο κεντρικό κατάστημα του Οργανισμού επί της  Καρόλου Ντηλ και μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου στην πλατεία Αριστοτέλους. Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν συνδικαλιστές από τον αξιωματικό υπηρεσίας, με εντολή εισαγγελέα, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μήνυση που κατέθεσε ο περιφερειακός προϊστάμενος Βορείου Ελλάδος της εταιρίας εναντίον της ΟΜΕ-ΟΤΕ «για αποκλεισμό κτιρίων και παρεμπόδιση εισόδου σε εργαζόμενους οι οποίοι θέλουν να εργαστούν», όπως ενημερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ, με ανακοίνωσή της, αντιδρά στη στάση του Ομίλου του ΟΤΕ:

«Αντί για Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, διέταξαν απολύσεις!

Αντί για διάλογο με την Ομοσπονδία, έφεραν την αστυνομία και προσαγάγουν τους εργαζόμενους με ψευδείς καταμηνύσεις!

Η Διοίκηση του ΟΤΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί το πάθος της για ακόμα μεγαλύτερη υπερκερδοφορία στον Οργανισμό.

Η Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού πρέπει να παραιτηθεί τώρα γιατί οδηγεί στην καταστροφή την εταιρεία και τους εργαζόμενους!

Λάθος «εργαλεία» επιλέγουν. Με όργανο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους απέναντι σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα δεν υπηρετούν Ούτε την Ανάπτυξη Ούτε την Κανονικότητα!

Ο Αγώνας των εργαζομένων για αξιοπρεπείς  συνθήκες απασχόλησης και δίκαιες αμοιβές ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ!» αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αναφέρει αναλυτικά σε ανακοίνωσή του:

«Με την ενέργεια αυτή η διοίκηση της εταιρίας επιχειρεί με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις, με αιτήματα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων τους και την υπογραφή τριετούς σύμβασης εργασίας.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θεωρούμε πως οι συλλήψεις συνδικαλιστών αποτελούν ακόμη έναν κρίκο στην αλυσίδα του εντεινόμενου κυβερνητικού αυταρχισμού και της αυθαιρεσίας, με  στόχο τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα εργασιακά δικαιώματα.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε ενέργεια στρέφεται εναντίον εργαζομένων και εν προκειμένω εναντίον των εργαζομένων-απεργών στον ΟΤΕ.

Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα τους και δηλώνουμε πως ως κόμμα θα σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε τρόπο, μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Τέλος, δηλώνουμε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στο κυβερνητικό δόγμα «νόμος και τάξη» να αποτελέσει το όχημα για την επιχειρούμενη συρρίκνωση των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού.»

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επιχείρηση τρομοκράτησης των απεργών

Στο πλευρό των πέντε συλληφθέντων στο ΑΤ Λευκού Πύργου, παραβρίσκεται ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της ΟΜΕ – ΟΤΕ, ο οποίος σε δήλωσή του καταδικάζει τις συλλήψεις των απεργών – συνδικαλιστών και εργαζομένων του ΟΤΕ, καταγγέλλοντας τις ευθύνες κυβέρνησης – εργοδοσίας που επιχειρούν, και αφού προηγουμένως έπεσε στο κενό η τρομοκράτηση των εργαζομένων και η επιχείρηση «κοινωνικού αυτοματισμού» σε βάρος τους για τον απεργιακό τους αγώνα, ακολούθως επιστράτευσε το δρόμο της καταστολής στο πλαίσιο του «δόγματος νόμος και τάξη». Είναι γελασμένοι, δεν θα τους περάσει, κατέληξε ο Λ. Στολτίδης.

«Τη διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ που προχώρησε σε μηνύσεις και συλλήψεις στελεχών των σωματείων του οργανισμού, για να σταματήσει τον πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων», καταγγέλλει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΜΕ.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com