Έκθετοι Χρυσοχοΐδης και Μητσοτάκης: Δεν βρέθηκε DNA των αδερφών Ινδαρέ στην κατάληψη της Ματρόζου

0

Δεν ταυτοποιήθηκαν τα αδέρφια Ινδαρέ, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων, εσωτερικά της κατάληψης Ματρόζου αλλά και στα ευρήματα μέσα στο κτίριο – Διαψεύδονται έτσι οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ περί συμμετοχή τους στην κατάληψη- Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του αναφέρει ότι «τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό»

Δεν έχουν εντοπιστεί αποτυπώματα των δύο αδερφών, του 26χρονου ασκούμενου δικηγόρου αλλά και του μικρότερου αδερφού του, φοιτητή στην Πάτρα. Αντίθετα, ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα: ένας 37χρονος, ένας 40χρονος και δύο γυναίκες.

Αναμένονται τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, από τα αντικείμενα που πετούσε ένα από τα δύο άτομα προς τα στελέχη της ΕΚΑΜ όταν επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο.

Έκθετη η ΕΛΑΣ και ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης

Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες ώρες της αστυνομικής επιδρομής στην κατάληψη της Ματρόζου, η ΕΛΑΣ ισχυριζόταν ότι τα δύο αδέλφια «συμμετείχαν στην κατάληψη», κάτι που διαψεύστηκε πολλαπλά και άφησε εκτεθειμένη την ηγεσία του υπ. Προστασίας του Πολίτη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ανακοίνωση της αστυνομίας πλεκόταν ολόκληρο σενάριο για να δικαιολογηθεί η αστυνομική βία κατά των μελών της οικογένειας Ινδαρέ. Έγραφε έτσι ότι «η αστυνομία παρουσία εισαγγελικού λειτουργού εισήλθε στο κτήριο [της κατάληψης]. Στην προσπάθεια τους να διαφύγουν από την εξωτερική σιδερένια σκάλα του κτηρίου, λίγο πριν φτάσουν στην ταράτσα, τα δύο άτομα ενεργοποίησαν μηχανισμό καταπέλτη με βίδες-καρφιά δέκα πόντων περίπου . Ο μηχανισμός έφραζε τον δρόμο προς την ταράτσα. Ευτυχώς οι αστυνομικοί το είδαν πριν πέσει πάνω τους. Τον απενεργοποίησαν, δεν είχαμε θύματα!».

Στον ίδιο «δραματικό» τόνο, το σενάριο της αστυνομίας έλεγε πως «στη συνέχεια τα δύο νεαρά άτομα πήδηξαν σε διπλανή ταράτσα, όπου εμφανίστηκε και τρίτο άτομο, όπως αποδείχθηκε ήταν ο πατέρας τους. Στη συμπλοκή που ακολούθησε τα τρία άτομα δεσμεύθηκαν και συνελήφθησαν. Παράλληλα παρουσία εισαγγελέα και σχετική άδεια, άλλοι αστυνομικοί εισήλθαν στο διπλανό της κατάληψης κτήριο, ώστε να συνδράμουν τους συναδέλφους τους στην ταράτσα».

Και η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ πρόσθετε πως «αυτά είναι τα γεγονότα» – τώρα που το σενάριό της καταρρέει με πάταγο, κάποιοι χρειάζεται να δώσουν πολύ σοβαρές εξηγήσεις.

Αλ. Χαρίτσης: Χρυσοχοΐδης και Μητσοτάκης είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σε δήλωσή του αναφέρει:

Τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών ερευνών στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι εκθέτουν πλήρως και ανεπανόρθωτα τον κ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Και την ίδια στιγμή, εκθέτουν και την πλειονότητα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς του συγκεκριμένου υπουργού, αγνοώντας επιδεικτικά όλες τις μαρτυρίες των θυμάτων της αστυνομικής επίθεσης και των περίοικων.

Τα ψεύδη περί δήθεν συμμετοχής των υιών του κ. Ινδαρέ στη συγκεκριμένη κατάληψη, που διέσπειρε το γραφείο τύπου του υπουργού με επίσημα δελτία τύπου προκειμένου να δικαιολογήσει τις αθλιότητες των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στο σπίτι του σκηνοθέτη, κατέρρευσαν με πάταγο. Η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν εντόπισε DNA των υιών του σκηνοθέτη Δ. Ινδαρέ στον χώρο της κατάληψης.

Τόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης όσο και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι στηρίζει πλήρως τον υπουργό του, είναι πλέον υποχρεωμένοι να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις. Οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για τον εξευτελισμό ανυποψίαστων ανθρώπων και για την καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com