Η ΝΔ και η κυβέρνηση πού το πάνε;

0

Άρθρο του Βασίλη Ζωγράφου στην εφημερίδα Larissanet

«Ήταν τα χέρια μας δεμένα», ξεστόμισε στην τηλεόραση συνδικαλιστής της αστυνομίας! Αλήθεια, οι δυνάμεις καταστολής είναι για να δέρνουν τον κόσμο; Και ο ρόλος των συνδικαλιστών της αστυνομίας είναι να ξημεροβραδιάζονται στα κανάλια και να συνηγορούν υπέρ της βίας και του αυταρχισμού; Ή να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες εργασίας , υψηλότερες αμοιβές ,κλπ; Μαζί τους και οι γνωστοί δημοσιογράφοι που έμαθαν τόσα χρόνια να δικαιολογούν τα πάντα! Είναι γνωστό πως δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση, εξαιτίας της υπεροπλίας της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, μόνο που τα συστημικά ΜΜΕ απώλεσαν πλέον και τα τελευταία ψήγματα αντικειμενικότητας. Αν όσα γίνονται σήμερα συνέβαιναν με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είχαν ξεσηκωθεί μέχρι και οι πέτρες!

Η κοινωνία μας είχε πιστέψει πως δεν μπορεί να επιστρέψουμε στο σκοτεινό παρελθόν, στα χρόνια της «βίας και νοθείας». Πρωταγωνιστής και τότε η παράταξη που σήμερα κυβερνάει τη χώρα.

Σήμερα, φτάσαμε να συζητάμε αν η ταράτσα του σπιτιού μας είναι δημόσιος χώρος ή ιδιωτικός! Αν η αστυνομία έχει το δικαίωμα να εισβάλλει στα σπίτια μας χωρίς ένταλμα και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα!

Το πανεπιστημιακό άσυλο και τα Εξάρχεια ήταν μόνο η αρχή. Απόδειξη τα αυξημένα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας και η υπέρμετρη και αδικαιολόγητη αστυνομική βία.

Και ο πρωθυπουργός της χώρας απαντά, λες και δεν τρέχει τίποτα, ότι «γι’ αυτό μας ψήφισε ο κόσμος»!

Στην ΑΣΟΕΕ, όπου η αστυνομία χτύπησε φοιτητές και φοιτήτριες, το έκανε για να ακυρώσει το σχέδιο των «μπαχαλάκηδων» να κάψουν την Αθήνα! Στα Εξάρχεια για να χτυπήσει την ανομία και να πατάξει το εμπόριο ναρκωτικών! Ήθελε να συλλάβει τους διακινητές, τους μπαχαλάκηδες και τους παράνομους καταληψίες. Τίποτε από όλα αυτά δεν κατάφερε. Είδαμε ξύλο, ξεγύμνωμα και εξευτελισμό των συλληφθέντων. Η βία και ο αστυνομικός αυταρχισμός τείνουν να γίνουν καθημερινό φαινόμενο. Και είναι βέβαιο ότι όσοι ψήφισαν ΝΔ, δεν την εξουσιοδότησαν να προκαλεί καθημερινά φαινόμενα βίας, καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβίαση του Συντάγματος από την αστυνομία, με την κάλυψη του αρμόδιου υπουργού και του πρωθυπουργού!

Η αστυνομική βία και οι επελάσεις των ΜΑΤ αποσκοπούν ασφαλώς και στην στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Εμπνεύστηκαν την ατζέντα «νόμος και τάξη» για αποπροσανατολισμό. Περίπου 700.000 άνθρωποι είδαν το αίτημα τους για κοινωνικό μέρισμα να απορρίπτεται. Η μεσαία τάξη βλέπει πως εξαπατήθηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο σε σχέση με τις φοροαπαλλαγές. Οι επενδύσεις ακόμη έρχονται… Οι μπουλντόζες ούτε το 2020 δεν θα μπούνε στο Ελληνικό. Λόγια, λόγια, λόγια, ανέξοδες υποσχέσεις και ψέματα! Ο προϋπολογισμός είναι ο καθρέφτης της πολιτικής που θα εφαρμοστεί το 2020.Τιποτα καλό δεν προβλέπεται για το λαό, την υγεία, παιδεία, το κοινωνικό κράτος.

Σίγουρα δεν ψήφισαν τον κ. Μητσοτάκη για να βλέπουν καθημερινά γυμνούς νέους δεμένους πισθάγκωνα. Η κοινωνία δεν αποπροσανατολίζεται, έχει ευαισθησίες. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι δημοκρατική και προοδευτική και τάσσεται στον αντίποδα της αυταρχικής και ακροδεξιάς πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η ΝΔ. Αυτή την δημοκρατία της κανονικότητας και της αριστείας δεν την εγκρίνει ο ελληνικός λαός. Δημοκρατία δεν σημαίνει να έχουμε λυμένα τα χέρια των οργάνων της τάξης. Δημοκρατία δεν σημαίνει να σπάμε το κεφάλι όποιου διαμαρτύρεται!

Γι’ αυτό κανείς αριστερός, δημοκρατικός, προοδευτικός πολίτης δεν πρέπει να επιτρέψει να γίνει κανονικότητα ο αυταρχισμός.

Χρειάζεται αγώνας μέσα κι έξω από τη Βουλή γιατί επιστρέφουν οι σκοτεινές μνήμες.

Χρειάζεται κι ένας ΣΥΡΙΖΑ να ασκεί δυναμική αντιπολίτευση μέσα κι έξω από τη Βουλή .

Χρειάζεται ένας ΣΥΡΙΖΑ να οργανώνει και να στηρίζει κινητοποιήσεις εργαζομένων, κινητοποιήσεις  πολιτών που δεν ανέχονται να παραβιάζονται από την κυβέρνηση τα στοιχειώδη δημοκρατικά του δικαιώματα.

Χρειάζεται ένας ΣΥΡΙΖΑ χωρίς παλινωδίες και εσωστρέφεια, σταθερά προσανατολισμένος στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων.

Χρειάζεται ένας ΣΥΡΙΖΑ ικανός να τον εμπιστευτεί ξανά ο ελληνικός λαός, όχι σαν την άλλη λύση διακυβέρνησης της χώρας, που δεν θα ενοχλεί το βαθύ κράτος, θα κάνει συμβιβασμούς με το κατεστημένο και την μιντιακή  δικτατορία, αλλά ένας ΣΥΡΙΖΑ σταθερά προσανατολισμένος Αριστερά, που έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και είναι έτοιμος να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις αντιλαϊκές και αντιδραστικές πολιτικές που επιβλήθηκαν και εφαρμόζονται σήμερα και τις νιώθει στο πετσί της όλη η ελληνική κοινωνία.

*Ο Βασίλης Ζωγράφος είναι αναπληρωτής συντονιστής γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com