Στην τελική ευθεία ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

0

Στις 14 Μαϊου το 3ο συνέδριο – Συνέδριο συνέχειας και τομής

—————————————————————

Στην τελική ευθεία στον δρόμο για τον μετασχηματισμό μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με την απόφαση για τον οδικό χάρτη που έλαβε το Πολιτικό Συμβούλιο στην πρώτη του συνεδρίαση την Δευτέρα.

Κορυφαία στιγμή αυτής της πορείας θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στις 14 Μαΐου. Ένα συνέδριο «συνέχειας και ταυτόχρονα τομής», προγραμματικό και καταστατικό, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Π.Σ.

Στόχος στον δρόμο προς το συνέδριο είναι η εμβάθυνση της προγραμματικής επεξεργασίας καθώς όπως τόνισε στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ανάγκη για το κόμμα να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της προοδευτικής παράταξης και να διαμορφώσει τους όρους μιας νέας προοδευτικής πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.

«Στη βάση ενός ριζοσπαστικού και ταυτόχρονα ρεαλιστικού προγράμματος προοδευτικής διακυβέρνησης που έχει ανάγκη ο τόπος και με το οποίο θα δώσουμε τη μάχη για μια νέα νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», όπως τόνισε.

Στο πλαίσιο της πλατιάς συζήτησης που έχει εκ των πραγμάτων ανοίξει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν λείπουν οι προβληματισμοί και οι διαφορετικές προσεγγίσεις. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξαν τοποθετήσεις υπέρ της διενέργειας ενός ιδρυτικού συνεδρίου του «νέου» ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο επικράτησε η εισήγηση για τη διεξαγωγή του 3ου Τακτικού Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα λάβει το σύνολο των αποφάσεων για το επόμενο βήμα, για τον μετασχηματισμό δηλαδή οργανωτικά και πολιτικά.

Π. Λάμπρου: Μετασχηματισμός της κοινωνίας

«Ο βασικός μας στόχος είναι ο μετασχηματισμός όχι του κόμματός μας, αλλά της κοινωνίας. Κάποιοι που βιάζονται, που αγωνιούν να γίνουμε ‘κυβερνώσα’ -όλοι και όλες το θέλουμε-, αλλά ξεχνούν το ‘Αριστερά’, τη λέξη ‘μετασχηματισμό’ ίσως να τη θεωρούν ακραία, υπερβολική… Ίσως γιατί ξεχνούν, ή δεν το έμαθαν ποτέ, ότι ο σοσιαλισμός για μας είναι μια διαρκής κίνηση, δρόμος, τομές και ρήξεις, που αλλάζουν συνειδήσεις, που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό πλαίσιο, απελευθερωτικό σε κάθε περίπτωση», έγραψε χθες ο Π. Λάμπρου στο Facebook απαντώντας σε δημοσιεύματα που αναφέρονται σε «συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία».

«Τα κόμματα δεν διαλύονται, δεν μετεξελίσσονται, δεν αλλάζουν ερήμην των μελών του επειδή ενδεχομένως το επιθυμούν μερικοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και θα υπάρχει όσο το επιθυμούν τα μέλη του, νέα και παλαιότερα» αναφέρει χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τις όποιες αποφάσεις είναι αρμόδιο να τις πάρει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

*Ρεπορτάζ του Σπύρου Ραπανάκη στην εφημερίδα ΑΥΓΗ

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com