Με όλες του τις δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην απαγόρευση των συγκεντρώσεων

0

“Οι επικλήσεις του κ. Μητσοτάκη στον ‘σεβασμό του δημοσίου χώρου’ στερούνται κάθε σοβαρότητας όταν προέρχονται από μία κυβέρνηση που διαλαλεί ότι θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα”

————————————————————

Η αξιωματική αντιπολίτευση ξεκαθαρίζει ότι θα σταθεί απέναντι στην αστυνομική αυθαιρεσία και στην επιχειρούμενη απαγόρευση συναθροίσεων που φέρνει η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου, σε συνέχεια της κυβερνητικής κάλυψης στα διαρκή περιστατικά αστυνομικής αγριότητας και αυθαιρεσίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προαναγγέλλει νομοθετικά εμπόδια στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, με ρητή αναφορά σε διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις.

«Οι επικλήσεις του κ. Μητσοτάκη στον ‘σεβασμό του δημοσίου χώρου’ στερούνται κάθε σοβαρότητας όταν προέρχονται από μία κυβέρνηση που διαλαλεί ότι θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα» σχολιάζουν οι ίδιες πηγές τονίζοντας ότι γίνεται προφανές πως το δόγμα «Νόμος και Τάξη» της κυβέρνησης της Ν.Δ. δεν περιλαμβάνει τίποτε παραπάνω από ωμή καταστολή και συρρίκνωση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων.

Ταυτόχρονα εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι κινήσεις αυτές φανερώνουν τον διαχρονικό φόβο της Δεξιάς απέναντι στην κοινωνική διαμαρτυρία. «Κι αυτό διότι, αντίθετα με όσα λένε, έχουν επίγνωση ότι η πολιτική που εφαρμόζουν μεροληπτεί υπέρ των λίγων και κατά των πολλών» υπογραμμίζουν, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις απέναντι σε κάθε κίνηση που επιχειρεί να θέσει στο στόχαστρο τις κοινωνικές κινητοποιήσεις.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com