Β. Κόκκαλης: Προϋπολογισμός Χαμένης Ευκαιρίας

0

«Όμως, ο προϋπολογισμός είναι χαμένη ευκαιρία και για τους αγρότες, διότι με το αφορολόγητο των 8.500 χιλιάδων ευρώ, το οποίο φθάνει έως τα 9.600 ευρώ, ουδόλως ελαφρύνονται, ουδόλως επηρεάζονται από τις φοροελαφρύνσεις»

—————————————————————————-

Ομιλία του Βασίλη Κόκκαλη, βουλευτή Ν. Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύρωση Κρατικού προϋπολογισμού 2020:

Είχατε μία χρυσή ευκαιρία, πραγματικά, να οδηγήσετε τη χώρα σε μία δίκαιη και πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη, στοχεύοντας σ’ αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και στη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Αντ’ αυτού, όμως, η χρυσή ευκαιρία μετατρέπεται, δυστυχώς, σε χαμένη ευκαιρία. Μετατρέπεται σε χαμένη ευκαιρία για τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες, η πλειοψηφία των οποίων δεν θα δει ελαφρύνσεις, παρά μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις. Θα μπορούσατε να οδηγήσετε σε φοροελάφρυνση επιχειρήσεις και όχι επιχειρηματίες, μειώνοντας σημαντικά την προκαταβολή φόρου και τον συντελεστή αποσβέσεων, δίνοντας κίνητρα στις επιχειρήσεις και όχι στους επιχειρηματίες, δίνοντας κίνητρα για την αύξηση του ενεργητικού των επιχειρήσεων, για την επιδότηση των θέσεων εργασίας και του εξοπλισμού.

Είναι χαμένη ευκαιρία, όμως και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Στις 9 Νοεμβρίου, ο κ. Σταύρος Παραδιάς, ο οποίος τυγχάνει Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων Ελλάδος, απηύθυνε ένα ερώτημα. Και ο κ. Παραδιάς επ’ ουδενί δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει ο κ. Παραδιάς προς τον Υπουργό Οικονομικών; Σε ποια ακριβώς σελίδα στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι γραμμένο ότι θα αυξήσετε τη φορολογία στους ιδιοκτήτες ακινήτων; Αυτό το ρωτά ο κ. Παραδιάς, όχι εμείς. Δώστε την απάντηση…

Όμως, ο προϋπολογισμός είναι χαμένη ευκαιρία και για τους αγρότες, διότι με το αφορολόγητο των 8.500 χιλιάδων ευρώ, το οποίο φθάνει έως τα 9.600 ευρώ, ουδόλως ελαφρύνονται, ουδόλως επηρεάζονται από τις φοροελαφρύνσεις.

Επίσης, δεν είδαμε πουθενά και δεν βλέπουμε αγροτικό πετρέλαιο, το οποίο είχατε υποσχεθεί.

Ο προϋπολογισμός για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι μειωμένος κατά 50 εκατομμύρια ευρώ και δεν προβλέπεται η πρόσληψη εκατόν ογδόντα μόνιμων υπαλλήλων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία είχαμε δρομολογήσει.

Είναι χαμένη ευκαιρία και για τους ανέργους, διότι μειώνετε τα κονδύλια στο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Χαμένη ευκαιρία είναι και για το κοινωνικό κράτος, διότι ψαλιδίζετε –με εξαίρεση το επίδομα γέννας- τα επιδόματα, όπως είναι αυτό του ενοικίου, αλλά και το οικογενειακό.

Όμως, χαμένη ευκαιρία είναι πραγματικά και για τους δανειολήπτες. Αλήθεια, σ’ αυτό το νομοσχέδιο το οποίο ψηφίσατε μέσα σε δέκα ώρες περίπου την προηγούμενη εβδομάδα αναφέρεται έστω μία ευνοϊκή ρύθμιση για τους δανειολήπτες; Η απάντηση έρχεται από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η οποία λέει ότι πέρα από τα της εγγύησης που προβλέπει το σχέδιο νόμου, δεν γίνεται κανένας λόγος για τις επιπτώσεις που μπορεί να φέρουν οι εν λόγω αλλαγές στους δανειολήπτες. Συνεπώς, είναι προϋπολογισμός χαμένης ευκαιρίας και για τους δανειολήπτες.

Αυτός ο προϋπολογισμός, εκτός από αντικοινωνικός και αντι-αναπτυξιακός, είναι σαφέστατα και ένας προϋπολογισμός χαμένης ευκαιρίας.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com