Παλαιοκομματισμός Θεοδωρικάκου με «λουδοβίκειο» στιλ

0

“Ένα είναι το μήνυμα που στέλνει ο Τ. Θεοδωρικάκος στους δημάρχους της χώρας: ‘Αν θέλετε να χρηματοδοτηθούν τα έργα σας, περάστε από το γραφείο μου’”

———————————————————————————

Εν μέσω σκληρής κριτικής από το σύνολο των δημάρχων της χώρας. Έχοντας προκαλέσει το μένος και αυτών ακόμη των αιρετών που στηρίχθηκαν από τη Ν.Δ. Αναγκάζοντας τον ίδιο τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ Λάζαρο Κυρίζογλου να τον εγκαλέσει, υπενθυμίζοντάς του ότι ‘είναι υπουργός, όχι αυτοκράτορας’.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος επιλέγει να καλύψει την πρωτοφανή τεχνοκρατική του άγνοια και την αδυναμία του να απαντήσει επί της ουσίας στα εύλογα ερωτήματα που προκαλούν οι παρεμβάσεις του στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με προσβολές στη Βουλή και ειρωνικά σχόλια στο Twitter.

Με χαρακτηριστικό ‘λουδοβίκειο’ στιλ, ο κ. Θεοδωρικάκος, σε διάστημα λίγων μόλις ημερών:

* Ανακοινώνει ξαφνικά και αδικαιολόγητα την κατάργηση του προγράμματος ‘Φιλόδημος’, το οποίο υλοποιείται με επιτυχία από το 2017, ένα πρόγραμμα ευέλικτο, με αντικειμενικότητα στα κριτήρια χρηματοδότησης, που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό των δήμων με ούτε 1 ευρώ. Θέτει σε κίνδυνο την υλοποίηση 502 κρίσιμων για τις τοπικές κοινωνίες έργων και τους δημάρχους της χώρας σε καθεστώς ομηρείας.

* Θέτει υπό τον πλήρη έλεγχό του το σύνολο των εθνικών και κοινοτικών πόρων που προορίζονται για έργα των ΟΤΑ.

* Διορίζει στο Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ως πρόεδρο και αντιπρόεδρο τον συνεργάτη και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, αντίστοιχα, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι αιρετός.

Φαίνεται ότι η διαφάνεια και η συνεργασία με όρους ισοτιμίας με την αυτοδιοίκηση, που εδραιώθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι έννοιες απαράδεκτες για τον κ. Θεοδωρικάκο. Ένα είναι το μήνυμα που στέλνει στους δημάρχους της χώρας: ‘Αν θέλετε να χρηματοδοτηθούν τα έργα σας, περάστε από το γραφείο μου’. Η στροφή σε παλαιοκομματικού τύπου τακτικές και στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ήταν απολύτως αναμενόμενη και βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με την πολιτική του δήθεν επιτελικού κράτους των ‘αρίστων’”.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com