Αλ. Χαρίτσης: Η ΝΔ ξεδιπλώνει σε όλη του την έκταση το αντικοινωνικό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της

0

«Οι όποιες προσδοκίες καλλιέργησε προεκλογικά η Ν.Δ. για τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη αποτελούν ήδη παρελθόν», τονίζει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο” και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τερζή, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης

—————————————————————————————-

Συνέντευξη του βουλευτή Μεσσηνίας και Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, στην “Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο ” και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τερζή.

“Η κυβέρνηση θέλει να εκφοβίσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης”

“Οι όποιες προσδοκίες καλλιέργησε προεκλογικά η Ν.Δ. για τα λαϊκά στρώματα και τη μεσαία τάξη αποτελούν ήδη παρελθόν”, τονίζει σε συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο” και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τερζή, ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας την “τεράστια απόσταση ανάμεσα στην κατασκευασμένη εικόνα της «πετυχημένης» κυβέρνησης Μητσοτάκη και την καθημερινή πραγματικότητα, καθώς η ΝΔ ξεδιπλώνει σε όλη του την έκταση το αντικοινωνικό, νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά της”.

Ο Αλ. Χαρίτσης ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την ακραία καταστολή, που “μοναδικό στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και να εκφοβίσει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης”. “Το ντελίριο της αστυνομικής βίας, της εκδικητικότητας και της αυταρχικής παλινόρθωσης που βιώνουμε, συμπυκνώνεται στη δήλωση στελέχους της αστυνομίας σε τηλεοπτικό πάνελ για μια ‘κυβέρνηση που μας έχει λύσει τα χέρια'”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

“Τα απαράδεκτα λάθη της Ν.Δ. στο ζήτημα της Τουρκίας εκθέτουν τη χώρα”

Ειδικότερα για το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας ο εκπρόσωπος Τύπου στηλιτεύει “τα απαράδεκτα λάθη και τις ενδοκυβερνητικές αλληλοδιαψεύσεις που εκθέτουν τη χώρα”, και εκτιμά ότι “η κυβέρνηση της ΝΔ φάνηκε απροετοίμαστη και έδειξε έντονα σημάδια υποτίμησης της σοβαρότητας της κατάστασης”.

“[Η ΝΔ] όφειλε, από την πρώτη στιγμή, να διεθνοποιήσει το ζήτημα, να αξιοποιήσει τις διπλωματικές νίκες που πετύχαμε το προηγούμενο διάστημα και όχι να αναλώνεται σε ευχολόγια”, υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης. Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε σύγχυση και να παρακολουθεί τις εξελίξεις, να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες, “προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ευρωπαϊκό πλαίσιο κυρώσεων για παράνομες ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και στην περιοχή που καλύπτει η ανυπόστατη και παράνομη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη”. Ακόμη, ο βουλευτής Μεσσηνίας επισημαίνει την ανάγκη για “άμεση σύγκληση της Συνόδου των Ευρωπαϊκών χωρών του Νότου για τη στήριξη της Ελλάδας και Κύπρου”, αλλά και συνέχιση του διαλόγου “για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης”.

Για το θέμα του προσφυγικού, ο Αλ. Χαρίτσης επισημαίνει ότι “η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπειρε μίσος, “πότισε” με διαχειριστική ανεπάρκεια, και τώρα θερίζει όξυνση του προβλήματος” με αποτέλεσμα “το απόλυτο χάος, με σοβαρό κόστος τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τις τοπικές κοινωνίες” και υπογραμμίζει ότι “η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα έχει τρεις άξονες: αλληλεγγύη, διεθνοποίηση του ζητήματος, διαμερισμό των ευθυνών”.

Τέλος, σχετικά με τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: “Μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν από την επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή μας με τον κόσμο που μας στήριξε και που ελπίζει σε μια εναλλακτική πολιτική πρόταση για μια προοδευτική διακυβέρνηση με ριζοσπαστικές τομές.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη και το επόμενο διάστημα θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο”.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com