Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον «ντελάλη» Αδ. Γεωργιάδη

0

«Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, παριστάνοντας τον ντελάλη που προσπαθεί να ξεπουλήσει την πραμάτεια του», τονίζει η Κουμουνδούρου με αφορμή τις «τεχνικές» του υπουργού Ανάπτυξης (για την… προσέλκυση επενδύσεων), οι οποίες θυμίζουν τη συμπαθή ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο»

——————————————————————————-

Αναλυτικά, σε σχόλιό του (11/12/19), το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

Ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, προσπαθεί να προκαλέσει το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με τεχνικές που φαίνεται να έχει αντιγράψει από τη συμπαθή ταινία «Καλώς ήλθε το δολάριο».

«Γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά… Γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα» αναρωτιέται σε συνάντηση που είχε με Αμερικάνους επενδυτές την προηγούμενη Δευτέρα στο πλαίσιο του  21ου Ετήσιου Φόρουμ «Invest in Greece» στη Νέα Υόρκη. Και για να παροτρύνει τους πιο διστακτικούς, τους καθησυχάζει ότι «η όρεξη μας είναι τόσο τεράστια και κάθε μήνας που περνά γίνεται μεγαλύτερη».

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι οι μέρες που η Ελλάδα περίμενε τον στόλο έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η αδιαμφισβήτητη ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων προϋποθέτει αναπτυξιακό σχέδιο, τήρηση της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, στήριξη των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κρίσιμα ζητήματα που φαίνεται να αγνοεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δεν θα της επιτρέψουμε να διασύρει τη χώρα στο εξωτερικό, παριστάνοντας τον ντελάλη που προσπαθεί να ξεπουλήσει την πραμάτεια του.

«Ιδιωτικοποιούμε τα πάντα»

«Ιδιωτικοποιούμε τα πάντα» διακήρυξε την Τρίτη ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε επιχειρηματίες των ΗΠΑ «…Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός… Ανάπτυξης μιλώντας στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link με θέμα «Επενδύστε στην Ελλάδα», στη Νέα Υόρκη.

Όχι πως είναι κάτι νέο για το ιδεολογικό σύμπαν του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά η δημόσια παραδοχή ότι «ιδιωτικοποιούμε τα πάντα», και μάλιστα μπροστά σε ξένους επιχειρηματίες, είναι χαρακτηριστική του οράματος του κυβερνώντος κόμματος.

Ο υπουργός Ανάπτυξης λοιπόν μιλώντας στο 21ο ετήσιο φόρουμ της Capital Link με θέμα «Επενδύστε στην Ελλάδα», στη Νέα Υόρκη, δεν άφησε περιθώριο παρερμηνείας. Διαβεβαίωσε τους επιχειρηματίες του ακροατηρίου ότι η κυβέρνηση έχει ως μόνο στόχο να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. “Η μόνη ερώτηση που έχουμε από τους ψηφοφόρους μας είναι γιατί δεν το κάνουμε πιο γρήγορα, γιατί αργήσαμε τόσο πολύ, γιατί δεν πουλάμε πιο πολλά, γιατί δεν ιδιωτικοποιούμε τα πάντα… Και πρέπει να σας καθησυχάσω ότι η όρεξή μας είναι τόσο τεράστια, κάθε μήνας που περνάει γίνεται μεγαλύτερη», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com