Ο κοπανατζής Κ. Μητσοτάκης

0

Είναι τουλάχιστον παράξενο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της χώρας την κοπάνησε εχθές γρήγορα – γρήγορα από τη Βουλή προκειμένου να αποφύγει διάλογο πάνω στα εθνικά θέματα. Και όχι μόνο αυτό.

——————————————————————

Αμέσως μετά τη φυγή του, «κύκλοι» του Μαξίμου κατηγόρησαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, τον Αλ. Τσίπρα ότι ήταν εκτός θέματος. ¨Ότι ήταν εκτός της μεγάλης εθνικής συναίνεσης που σχηματίστηκε γύρω από το θέμα των αποδήμων. Και ότι επέλεξε τις μικροκομματικές αντιπαλότητες και τον δρόμο του διχασμού.

Φυσικά δεν μίλησε μόνο ο Αλ. Τσίπρας για την εξωτερική πολιτική στη χθεσινή συζήτηση. Μίλησαν, επίσης, και η Φ. Γεννηματά και ο Δ. Κουτσούμπας. Γιατί συνηθίζεται οι πολιτικοί αρχηγοί, όταν μιλάνε στη Βουλή, να τοποθετούνται και σε ευρύτερα θέματα που οι ίδιοι κρίνουν ως σημαντικά.

Αυτό που σίγουρα δεν συνηθίζεται, είναι να το σκάει ο πρωθυπουργός από μια τέτοια συζήτηση. Αλήθεια, τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά; Σε ποια σοβαρή χώρα συμπεριφέρεται έτσι ο πρωθυπουργός;

Δεν τον είχαμε για περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη. Ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπήρξε άθλιος στην προσέγγιση των εθνικών θεμάτων, τα οποία εκμεταλλεύτηκε με όρους ακροδεξιάς δημαγωγίας.

Είναι επίσης, ενδεχομένως, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός στην Ευρώπη που αρνήθηκε να κάνει προεκλογικό διάλογο με τον αντίπαλό του. Η απουσία σοβαρότητας του κ. Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσσει.

Δημιουργείται όμως το εξής ερώτημα: Ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να διαχειριστεί την αντιπολίτευση πάνω στα εθνικά θέματα μπορεί να θεωρηθεί ικανός να διαχειριστεί τα ίδια τα εθνικά θέματα;

Ας ελπίσουμε ότι η απάντηση δεν θα είναι οδυνηρή για τη χώρα.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

 

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com