Τσίπρας: 600 ευρώ επιβάρυνση της μεσαίας τάξης για 17 ευρώ ελάφρυνση και κατάργηση της 13ης σύνταξης –Αυτοί είναι (βίντεο)

0

«Ποιοι από σας ήσασταν από πριν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ποιοι από σας δεν ήσασταν;» ρώτησε ο πρόεδρος του , Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του κάνοντας ένα πείραμα με τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην ομιλία του στα Τρίκαλα. Με μεγάλη διαφορά πλειοψήφησαν οι πολίτες που δεν είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτέλεσμα που καλωσόρισε ο Αλέξης Τσίπρας.

——————————————————————————-

«Ξεκινάμε με μεγάλη αισιοδοξία. Συνήθως άτομα που χάνουν τις εκλογές χάνουν την επαφή τους με τους πολίτες. Εμείς σε αντίθεση προσπαθούμε να αποκτήσουμε μία νέα σχέση του πολίτη με την πολιτική» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αυτά τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σα να ήταν 4 δεκαετίες.

«Όταν παραδίναμε την κυβέρνηση δεν πιστεύαμε όλα αυτά που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες. Κάποια τα αναμέναμε. Αναμέναμε ότι θα εξυπηρετήσουν τους λίγους, ότι θα φτιάξουν το δικό τους κομματικό κράτος. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν να το κάνουμε ξεδιάντροπα» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Εμείς δώσαμε μόνιμη 13η σύνταξη και ο κ. Μηταράκης είπε ότι η Ν.Δ. θα την καταργήσει

«Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν πως χωρίς ντροπή θα προχωρούσαν σε νομοθέτηση επιλογών υπέρ της διαφθοράς των λίγων και των πολλών και πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν στην θεωρητικοποίηση του ξύλου όπως ο κ. Βορίδης είπε».

«Εμείς νομοθετούσαμε με το πιστόλι πάνω από το κεφάλι και αυτοί μας έλεγαν ότι δίνουμε ψίχουλα. Ο Τσακαλώτος νομοθετούσε με τον Σόιμπλε στο κεφάλι του και έδωσε το 2016 δώσαμε 630 εκ. σε 1,6 το 17 δώσαμε πάνω από 700 εκ. σε 3,6 εκ. και το 2018 750 εκ. σε 3,7 εκ. συμπολίτες μας».

Σήμερα η κοινωνική πολιτική της Ν.Δ. σημαίνει: 600 εκ. λιγότερα σε 2 εκ. λιγότερους δικαιούχους, ενώ δεν υπάρχει κανένας συνταξιούχος. Ότι πήραν – πήραν ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας ότι θα καταργήσουν την μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθετήσαμε εμείς όπως σήμερα είπε ο Ν. Μηταράκης σε κανάλι.

«Είχαμε ψηφίσει 30% μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 και για τα μεσαία νοικοκυριά 50% μείωση και τα πλούσια 15% και ήρθε ο κ. Μητσοτάκης και έκανε οριζόντια τη μείωση. Αυτούς που έχουν βίλες στην Εκάλη, ή στην Τήνο (όπως έχει αυτός κάτι μεσοτοιχίες με τον κ. Χριστοφοράκο) και τη Μύκονο και έκανε 30% μείωση. Αυτοί είναι.»

«17 ευρώ το χρόνο η μείωση της φορολογίας για την μεσαία τάξη. Μόνο η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ είναι 100 ευρώ το χρόνο. Το νέο ασφαλιστικό που μας έρχεται θα είναι επιβάρυνση 500 ευρώ το χρόνο». «600 ευρώ η επιβάρυνση, 17 ευρώ το χρόνο η ελάφρυνση για την μεσαία τάξη και κατάργηση της 13ης σύνταξης».

Ο Μητσοτάκης προεκλογικά δίχασε και κορόιδεψε τον ελληνικό λαό 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κατάργηση των Πανεπιστημιακών Τμημάτων που προχώρησε η Ν.Δ. και το γκρέμισμα της δημόσιας παιδείας που μεθοδεύεται. Επίσης αναφέρθηκε στην ανομία και ασυδοσία στους καταχραστές και στους εγκληματίες του λευκού κολάρου.

Στα Εξάρχεια μοιράζουν τα ναρκωτικά δεξιά και αριστερά και κανενός το αυτί δεν ιδρώνει σημείωσε ο ίδιος ενώ στην συνέχεια μίλησε για την αναξιοκρατία και το κομματικό κράτος που στήνει η Ν.Δ.

Ειδική αναφορά επιφύλαξε για τις παραιτήσεις των “αρίστων”  από τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την παραίτηση του κ. Διαματάρη από το Υπουργείο Εξωτερικών. Έχουμε μια κυβέρνηση της ταξικής μεροληψίας και της fake αριστείας.

Αφήσαμε τη χώρα έτοιμη και στρωμένη. Τρώνε από τα έτοιμα και το μόνο που δεν μπορούσαμε να αφήσουμε στρωμένο γιατί δεν γινόταν ήταν το προσφυγικό και τα έκαναν θάλασσα. 5.000 αφήσαμε εμείς τη Μόρια και σήμερα είναι πάνω από 15.000. Πλήρη η ανικανότητα τους να διαχειριστούν κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα.

Για την διχαστική προεκλογική πολιτική της Ν.Δ. και την διγλωσσία της αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Ο Σαμαράς ήταν επαγγελματίας πατριδοκάπηλος, ο Μητσοτάκης τι λέει που προεκλογικά ήταν με το Σαμαρά και τώρα λέει ότι θα τηρήσει και θα τιμήσει την Συμφωνία των Πρεσπών και καλά θα κάνει γιατί είναι μια καλή συμφωνία, όμως πρέπει να ζητήσει και μια συγγνώμη από τους πολίτες που κορόιδεψε προεκλογικά και που δίχασε τον ελληνικό λαό”.

“Ούτε βήμα πίσω δεν έκανα από την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας. Φανταστείτε εγώ τότε να έκανα μια δήλωση όπως έκανε ο κ. Μητσοτάκης προχθές που αναφέρθηκε γενικά σε «ενέργειες» και να υποστηρίζει ότι θα λυθούν από «κοινού τα προβλήματα». “Βέβαια εγώ δεν είχα φυσιογνωμιστές να βγαίνουν στα δελτία ειδήσεων να λένε πόσο μαχητικός είμαι όπως ο κ. Μητσοτάκης που το λέει… το κούτελό του!” είπε χαριτολογώντας ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν θέλουμε μια εικόνα ενός κράτους αυταρχικού όπως παρουσιάζεται σήμερα, με πολίτες να ξεγυμνώνονται στους δρόμους υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε για την δημιουργία ενός κόμματος ανοικτού, μαζικού, λαϊκού και δημοκρατικού απέναντι στον αυταρχισμό και τον νεοφιλελευθερισμό, που θα εργαστεί για ένα προοδευτικό μέλλον για τη χώρα.

ΠΗΓΗ: avgi.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com