«Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια και τις πορείες»: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

0

«Ο Δεκέμβρης μας έβγαλε όλους και όλες στο δρόμο και παραμένει επίκαιρος, όχι μόνο μέσα από την διαχρονικότητα των αιτημάτων του. Παραμένει επίκαιρος γιατί ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση»

————————————————————————————

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τη συμπλήρωση 11 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου:

Σήμερα, 6 Δεκέμβρη του 2019, συμπληρώνονται έντεκα χρόνια από το βράδυ που ο δεκαεξάχρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός στα Εξάρχεια από σφαίρα αστυνομικού. Οι μέρες που ακολούθησαν, θα μείνουν χαραγμένες στη συλλογική μνήμη της κοινωνίας μας ως μια συγκλονιστική εξέγερση, ως οι μέρες που μια ολόκληρη γενιά φώναξε με όλη της τη δύναμη ότι το μέλλον της ανήκει.

Φώναξε για τον θάνατο ενός μαθητή, για την αστυνομική αυθαιρεσία και καταστολή. Για ένα μέλλον που ήδη διαγραφόταν ζοφερό μπροστά της. Η ίδια γενιά εξακολουθεί να βρίσκεται, έως και σήμερα, αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της ανεργίας και της επισφάλειας, αντιμέτωπη με διακρίσεις σε πολλές όψεις της ζωής της, αντιμέτωπη με ένα μέλλον που παραμένει αβέβαιο.

Ο Δεκέμβρης μας έβγαλε όλους και όλες στο δρόμο και παραμένει επίκαιρος, όχι μόνο μέσα από την διαχρονικότητα των αιτημάτων του. Παραμένει επίκαιρος γιατί ο Δεκέμβρης δεν ήταν απάντηση, ήταν ερώτηση.

Όλοι και όλες στα συλλαλητήρια και στις πορείες που έχουν καλεστεί πανελλαδικά για την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com