Ευκλ. Τσακαλώτος: Το 80% των φοροελαφρύνσεων για τις επιχειρήσεις πηγαίνει στο 2,5% αυτών

0

Η ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτει την προεκλογική επιχειρηματολογία της ΝΔ, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

———————————————————————————

«Ακούμε από τη ΝΔ ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τον πρώτο Προϋπολογισμό που μειώνει τους φόρους. Μα που ήσασταν πέρυσι τέτοια εποχή; Δεν ήταν ο δικός μας ο πρώτος επεκτατικός προϋπολογισμός;», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε για απώλεια μνήμης τους βουλευτές της πλειοψηφίας και επέμεινε ότι η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους ωφελούμενους των φοροελαφρύνσεων ούτε και στη ΓΣΕΒΕΕ για την κατανομή των φοροελαφρύνσεων στις επιχειρήσεις και για κατά πόσο αναπτυξιακές είναι αυτές.

«Η ΕΛΣΤΑΤ αναθεώρησε την ανάπτυξη και πρώτο τρίμηνο, από 1,1 στο 1,4, και στο δεύτερο τρίμηνο από 1,9 στο 2,8. Μήπως αυτό εξηγεί το ‘θαύμα’ που μας λέτε ότι καταφέρατε, να μετατρέψετε δημοσιονομικό κενό σε δημοσιονομικό χώρο;», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε πως όσα λέει η κυβέρνηση ότι βρήκε δημοσιονομικό χώρο από τις 120 δόσεις και το νοικοκύρεμα του κράτους, «δεν το πιστεύουν ούτε τα μικρά παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευκλ. Τσακαλώτος: Συμπάσχουμε με τον κ. Σταϊκούρα που πρέπει να ξαναγράψει την ομιλία του…

Είπε ακόμη ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ καταρρίπτουν όλη την επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει η ΝΔ, πριν τις εκλογές, ότι δεν υπήρχε ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο παρατήρησε πως «όταν δίνεις το ίδιο ποσοστό μείωσης σε πλούσιους και φτωχούς, δίνεις πολλά στους πλούσιους και λίγα στους φτωχούς, προφανώς κερδίζουν οι πλούσιοι”.

«Οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί θα έχουν φοροελαφρύνσεις που κυμαίνονται από 0 έως 17 ευρώ», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι είναι λάθος το πακέτο του δημοσιονομικού χώρου «να μπατάρει τόσο στις φοροελαφρύνσεις».

«Φεύγοντας από το μνημόνιο, έπρεπε να μειώνουμε κάποιους φόρους και συγχρόνως να αυξάνουμε τις κοινωνικές δαπάνες στην υγεία και στην παιδεία. Έτσι βοηθάμε τα λαϊκά και μεσαία στρώματα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι το 80% του οφέλους κατευθύνεται στο 2,5% των επιχειρήσεων.

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Posting....

Powered by themekiller.com