Ξανά για τον κ. Διαματάρη

0

Από ό,τι φαίνεται, το σχέδιο της κυβέρνησης για την υπόθεση του κ. Διαματάρη είναι να κλείσει το θέμα όπως – όπως. Κανένα πρόβλημα, υπήρξε μια παρανόηση, η επίμαχη φράση διαγράφηκε από το βιογραφικό του, ο άνθρωπος μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του κανονικά.

————————————————————————

Στην πραγματική ζωή, έναν δικηγόρο που πιάνεται να λέει ψέματα ότι έχει μεταπτυχιακό σταματάμε να τον εμπιστευόμαστε για τις υποθέσεις μας. Ακόμα περισσότερο έναν γιατρό. Ένας εργαζόμενος μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα αν συλληφθεί να έχει παραπλανήσει τους εργοδότες του. Δύο φορές χειρότερα αν ισχυριστεί ότι είπε αλήθεια, απλώς οι άλλοι δεν κατάλαβαν. Αλλά για έναν υφυπουργό της κυβέρνησης, δεν τίθεται θέμα σοβαρότητας, αξιοπιστίας και κύρους.

Ειδικά σε περιόδους σαν και αυτή, που η ελληνική εξωτερική πολιτική τρέχει και δεν φτάνει, με την τουρκική επιθετικότητα και την προσφυγική κρίση. Τι να την κάνει τη σοβαρότητα; Το πολύ – πολύ να χαχανίζουν οι ομόλογοί του στις διμερείς.

Είναι προφανές ότι ο κ. Διαματάρης είναι πολύ σοβαρό αγκάθι για την κυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να τον έχει μέσα, ακόμα και σε βάρος του κυβερνητικού κύρους, παρά να τον έχει απ’ έξω και να του προκαλεί ζημιά.

Ας θυμηθούμε ότι ο κ. Διαματάρης έχει διαφοροποιηθεί ήδη μία φορά στο θέμα της ψήφου των ομογενών και θα διαφοροποιηθεί πολύ πιο επιθετικά αν χάσει την καρέκλα του. Και επιπλέον ο κ. Μητσοτάκης φοβάται τη σύγκρουση με τον Σαμαρά.

Γι’ αυτό, ο κ. Μητσοτάκης προτιμά να παριστάνει ότι δεν βλέπει κάτι κακό στη λαθροχειρία του κ. Διαματάρη. Εκτός από την αριστεία, περίσσεψε και η αξιοπρέπεια.

*Το κύριο άρθρο της ΑΥΓΗΣ την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com