Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει;» (βίντεο)

0

«Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;»: σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για πολιτική «αδράνειας και κατευνασμού» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξαπέλυσε εκ νέου ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας την Τετάρτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

————————————————————————————-

Επίθεση στην κυβέρνηση για πολιτική «αδράνειας και κατευνασμού» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας την Τετάρτη 4/12 στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση εγκυμονεί εθνικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου ‘Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά: «Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα», είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό στην σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας».

«Βέρτιγκο και στο προσφυγικό, κράτος κολλητών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων»

«Το βέρτιγκο της κυβέρνησης της ΝΔ δεν εξαντλείται στον πανικό και την πρωτοφανή ασυνεννοησία στα ελληνοτουρκικά. Τον ίδιο πανικό, την ίδια ασυνεννοησία βλέπουμε και στη διαχείριση του προσφυγικού. Πέντε μήνες δίχως σχέδιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας έθιξε και τα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας, τονίζοντας ότι, «μέσα σε μόλις πέντε μήνες, η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε ποιο είναι το όραμά της για τη χώρα: Η παλινόρθωση. Η επιστροφή στο πιο σκοτεινό μας χθες, αυτό που έκανε τη χώρα έρμαιο στα χέρια μίας διεφθαρμένης ελίτ, αυτό που χρεοκόπησε τη χώρα».  «Αδέρφια, ξαδέρφια, φίλοι, δικοί τους δημοσιογράφοι, αποτυχόντες πολιτευτές, μέλη της ΝΔ, της ΔΑΚΕ, της ΟΝΝΕΔ αποτελούν τον κομματικό στρατό της fake αριστείας που διοικεί αυτή τη στιγμή το κράτος», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ειδική αναφορά στον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντ. Διαματάρη: «Ο κ. Διαματάρης μπορεί να μην έχει ούτε μάστερ, ούτε πτυχίο αλλά έχει σύμβουλο με κακουργηματική δίωξη για απιστία και απάτη στην ΕΑΒ» (διαβάστε αναλυτικά).

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις εκδικητικές απολύσεις στην τράπεζα Πειραιώς που αποδίδουν το συνολικότερο κλίμα της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα: «Κατακτήσεις που κερδήθηκαν με κόπο, με συνεχή μάχη απέναντι στους θεσμούς, γκρεμίζονται μέσα σε 5 μήνες. Γκρεμίζονται διότι το ζητάει ο ΣΕΒ, το ζητούν οι φίλοι και χορηγοί του κ. Μητσοτάκη προκειμένου να έχουν τις λιγότερες δυνατές υποχρεώσεις απέναντι στους εργαζόμενους».

Κατηγόρησε επίσης ην κυβέρνηση και για κατάλυση του κράτους δικαίου και εγκαθίδρυση της ανομίας των ελίτ και εξήγησε: «Εκείνοι που έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα, οι ελεγχόμενοι για τα λεγόμενα “εγκλήματα του λευκού κολάρου”, βγαίνουν πλέον ατσαλάκωτοι στην κοινωνία… Και έτσι πετυχαίνουν τρεις ταυτόχρονους στόχους: Πρώτον, δίνουν ασυλία στους τραπεζίτες για υποθέσεις απιστίας. Δεύτερον, δίνουν ασυλία στους εαυτούς τους, αφού μεταξύ των υποθέσεων για τις οποίες εξασφαλίζεται η ασυλία είναι και τα δάνεια των κομμάτων τους. Τρίτον, δίνουν ασυλία στους χορηγούς τους, αφού εδώ ανήκουν και τα θαλασσοδάνεια των μεγάλων ΜΜΕ.

«Οι βουλευτές το πιο διαδραστικό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ»

Ζήτησε από τους βουλευτές του να εντείνουν τις προσπάθειές τους και να γίνουν το πιο διαδραστικό κομμάτι του νέου ΣΥΡΙΖΑ, ο ιστός που συνδέει τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και να εκφράσουν τα λαϊκά στρώματα που ήδη πλήττονται από τις πολιτικές της κυβέρνησης. Τους ζήτησε «να είναι δίπλα στους πολίτες, έξω από τη Βουλή, με την ευθύνη της πληροφόρησης για όσα δεν μαθαίνουν από τα ΜΜΕ».

Αναφέρθηκε τέλος, στο νομοσχέδιο για την Ψήφο των Ομογενών λέγοντας ότι έπαιξε με την εθνική φανέλα και «προκειμένου να υπάρξει διακομματική συναίνεση, κάναμε και υποχωρήσεις από την αρχική μας θέση. Όμως το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται ούτε στο αίτημα των Ελλήνων της διασποράς να εκλέγονται, ούτε στην ανάγκη για διαυγή κατοχύρωση της συμμετοχής των Ελλήνων του εξωτερικού στην εκλογική διαδικασία. Θα προσέλθουμε με συγκεκριμένες προτάσεις κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, προτάσεις και τροπολογίες».

Στη σημερινή διαδικασία, που άνοιξε με την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθούν τα ζητήματα της αντιπολιτευτικής τακτικής αλλά και η στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επερχόμενα νομοσχέδια, με κορυφαίο αυτό για την ψήφο των ομογενών. Επίσης αναμένεται να συζητηθούν οργανωτικά θέματα.

ΠΗΓΗ: left.gr

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com