Δραστικά μειωμένο και σε πολύ λιγότερους φέτος το κοινωνικό μέρισμα

0

Περίπου 400 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν σε 200.000 νοικοκυριά, όταν πέρυσι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε το υπερδιπλάσιο ποσό σε περίπου 1,4 εκατ. νοικοκυριά.

—————————————————————————————

Σε συγκεκριμένες κατηγορίες που ανήκουν στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες, θα κατευθυνθεί φέτος το κοινωνικό μέρισμα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την ομιλία του με την οποία ολοκληρώθηκε το 13ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα, με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη, δηλαδή τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες και τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ.

Με τη δήλωση αυτή, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ψαλίδισε τις προσδοκίες για διανομή μερίσματος σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες, με βάση το υψηλό πρωτογενές πλεόνασμα που έχει επιτευχθεί.

Σημειώνεται ότι το θέμα (της διανομής κοινωνικού μερίσματος) εξετάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης, χωρίς ωστόσο να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να κλειδώσουν την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα μετά το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έχει δηλώσει πως «το μέρισμα θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

Όπως είναι γνωστό, το αντίστοιχο περσινό διάστημα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε διανείμει ποσά από 200 έως 1.200 ευρώ σε περίπου 1,4 νοικοκυριά.

(με πληροφορίες από efsyn.gr)

Σχόλια απενεργοποιημένα.

Powered by themekiller.com